Известувања

news

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ

12-04-2024

Почитувани колеги, Ве потсетуваме дека раната котизација за ортодонтскиот конгрес е до 15.04.2024 година. Линк до нашиот сајт: www.mos.org.mk Ве очекуваме!

news

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ

01-04-2024

Почитувани колеги, рокот за рана котизација за учество на Вториот педодонтски конгрес е продолжен до 30. 4. 2024 година. Ве очекуваме!

news

СИМПОЗИУМ ПРОТЕТИКА

01-04-2024

Почитувани колеги, МСД-Здружение на специјалисти по протетика организира симпозиум со меѓународно учество Ден: 13.4.2024 Почеток: 10ч Регистрација: 9:30 ч Место: Хотел Глориус - Велешко Езеро Задолжителна регистрација со кирилична поддршка на MSD.ORG.MK во делот пријава за настан Ве очекуваме

news

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ

11-03-2024

Почитувани колеги, Ве известуваме дека Е ПОПОЛНЕТ БРОЈОТ ЗА СИМПОЗИУМОТ во организација на МСД-Здружение на специјалисти по максилофацијална хирургија, под наслов „Актуелности во третманот на пациенти со конгенитални расцепи на горна усна и непце“, кој ќе се одржи на 16.03.2024 во хотел Романтик - Велешко Езеро. Колегите кои се регистрирале и уплатиле ги информираме дека регистрацијата ќе започне од 09:30 часот.

news

СИМПОЗИУМ МАКСИЛОФАЦИЈАЛНА ХИРУРГИЈА

22-02-2024

МСД-Здржение на специјалисти по максилофацијална хирургија го најавува Симпозиумот со меѓународно учество под наслов „Актуелности во третманот на пациенти со конгенитални расцепи на горна усна и непце“, кој ќе се одржи на 16.03.2024 во хотел Романтик - Велес. Регистрацијата ќе започне од 09:30 часот. Со задоволство Ве покануваме да присуствувате на овој настан и да ги слушнете најновите сознанија и искуства во оваа област, презентирани од експерти од земјава и странство. Бројот на места е ограничен, а котизацијата изнесува 1000 ден. Симпозиумот е акредитиран од Стоматолошката комора на Македонија со 8 бода за пасивно и 12 бода за активно учество. Задолжителна регистрација со кирилчна поддршка на msd.org.mk во делот ПРИЈАВА ЗА НАСТАН

news

СИМПОЗИУМ - БОЛЕСТИ НА ЗАБИ И ЕНДОДОНТОТ

06-02-2024

Почитувани колеги, МСД-здружение на специјалисти по болести на забите и ендодонтот организира симпозиум со меѓународно учество Дата: 9.3.2024 Место: Хотел Александар Палас-Скопје Регистација: 9ч Задолжителна регистрација со кирилична поддршка на msd.org.mk во делот пријава за настан. Ве очекуваме!

news

МСД СИМПОЗИУМ

05-02-2024

Почитувани колеги, Ве известуваме дека Македонско стоматолошко друштво и оваа година во склоп на Светскиот ден на оралното здравје организира симпозиум со меѓународно учество. Дата: 23.3.2024 година Регистрација од: 9:30 часот Место: Хотел Холидеј Ин - Скопје Акредитиран со 8 бода за пасивно и 12 бода за активно учество Задолжителна регистрација со кирилична поддршка на msd.org.mk во делот Пријава за настан. Ве очекуваме!

news

СИМПОЗИУМ ОПШТИ СТОМАТОЛОЗИ

02-02-2024

МСД-Здружение на општи стоматолози организира симпозиум со меѓународно учество Ден: 6.4.2024 Регистрација: 9 ч Место: Хотел Александар Палас - Скопје Бодови од СКМ: 12 за активно учество, 8 за пасивно учество Задолжителна регистрација со кирилична поддршка на: msd.org.mk во делот пријава за настан. Во рок од 24 часа по регистрација да се изврши уплата за да се зачува местото. Ве очекуваме!

news

II Македонски педодонтски конгрес 30.5-1.6.2024

22-01-2024

Почитувани колеги, Ве известуваме дека регистрација за II Mакедонски педодонтски конгрес во организација на МСД-Здружение на специјалисти по детска и превентивна стоматологија се врши на веб страницата https://iipedodonticcongress.mk/ Активните учесници треба да се регистрираат во делот ABSTRACT SUMBISSION. Ве очекуваме!

news

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ

07-12-2023

Почитувани колеги, Со оглед на големиот интерес за симпозиумот со меѓународно учество во организација на МСД-Здружение на специјалисти по максилофацијална хирургија, Ве известуваме дека има уште неколку места до пополнување на бројот. Регистрациите се затворени, колегите кои сакаат да учествуваат потребно е на уплатницата да ги запишат следните податоци: име, презиме, број на лиценца и е-маил. На денот на настанот не е возможно да се уплаќа на лице место, уплатите се вршат во банка, пошта или преку електронско банкарство. Ви благодариме!

news

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ од МСД-Здружение на специјалисти по болести на устата и пародонтот

23-11-2023

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ од МСД-Здружение на специјалисти по болести на устата и пародонтот Почитувани колеги, Регистрацијата на симпозиумот кој ќе се одржи на 25.11.2023 година (сабота) ќе започне во 9:30 часот. Ве замолуваме да дојдете на време и лично да се регистрирате на пултот за регистрација на Стоматолошка комора на Македонија со прикажување на QR кодот од апликацијата на СКМ, со што ќе биде евиндентирано Вашето присуство на настанот и ќе Ви биде одобрен бар-код за настанот. Без лично присуство и без регистрација со QR кодот, СКМ не одобрува бар-код.

news

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ

15-11-2023

Почитувани колеги, Ве известуваме дека е ПОПОЛНЕТ БРОЈОТ ЗА СИМПОЗИУМОТ во организација на МСД - Здружение на специјалисти по болести на устата и пародонтот, кој ќе се одржи на ден 25.11.2023 год во Хотел Holiday inn во Скопје. Воедно ве потсетуваме дека се отворени се регистрациите за симпозиумот со меѓународно учество во организација на МСД-Здружение на специјалисти по максилофацијална хирургија, кој ќе се одржи на 9.12.2023 година, во хотел Holiday Inn во Скопје.

news

СИМПОЗИУМ МАКСИЛОФАЦИЈАЛНА ХИРУРГИЈА

11-11-2023

МСД-Здружението на специјалисти по максилофацијална хирургија со задоволство Ве поканува на Симпозиумот со меѓународно учество кој ќе се одржи на 9 декември 2023 г. во Хотел Холидеј Ин во Скопје. Фокус на овој симпозиум ќе биде онколошката проблематика, за која од различни аспекти ќе зборуваат домашни и странски експерти во областа. Настанот е акдредитиран од СКМ и ЛКМ, како дел од континуираната стоматолошка и медицинска едукација. Регистрација со кирилична поддршка на msd.org.mk во делот ПРИЈАВА ЗА НАСТАН. Ве очекуваме.

news

СИМПОЗИУМ - БОЛЕСТИ НА УСТА И ПАРОДОНТОТ

08-11-2023

Македонско Стоматолошко Друштво ЗДРУЖЕНИЕ НА СПЕЦИЈАЛИСТИ ПО БОЛЕСТИ НА УСТАТА И ПАРОДОНТОТ Симпозиум со меѓународно учество Дата: 25.11.2023 год Почеток: 10:15ч Место: Хотел Holiday inn во Скопје Акредитиран од СКМ со 12 бода за активно и 8 бода за пасивно учество

news

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ

01-11-2023

Почитувани колеги, Ве замолуваме ДА НЕ УПЛАЌАТЕ ЗА СИМПОЗИУМОТ во организација на МСД-Здружение на специјалисти по детска и превентивна стоматологија кој ќе се одржи на 4.11.2023, БИДЕЈЌИ НЕ МОЖЕМЕ ДА ВИ ОБЕЗБЕДИМЕ БАРКОД.

news

ИЗВЕСТУВАЊЕ

31-10-2023

Почитувани колеги, Ве известуваме дека организираме само уште два настани до крајот на годината, и тоа: * 25.11.2023 година - симпозиум со меѓународно учество, - МСД-Здружение на специјалисти по болести на устата и пародонтот Хотел Холидеј Ин во Скопје и * 09.12.2023 година - симпозиум со меѓународно учество, - МСД-Здружение на специјалисти по максилофацијална хиругија Хотел Холидеј Ин во Скопје. Наскоро ќе отвориме регистрација за двата настани. Ве очекуваме!

news

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ

25-10-2023

Почитувани колеги, ве известуваме дека Е ПОПОЛНЕТ БРОЈОТ ЗА СИМПОЗИУМОТ во организација на МСД-Здружение на специјалисти по детска и превентивна стоматологија кој ќе се одржи на ден 4.11.2023 со почеток во10ч во Х. Континентал - Скопје. Ве замолуваме ДА НЕ УПЛАЌАТЕ ЗА НАСТАНОТ, БИДЕЈЌИ НЕМА ДА МОЖЕМЕ ДА ВИ ОБЕЗБЕДИМЕ БАРКОД.

news

СИМПОЗИУМ ПРОТЕТИКА

29-09-2023

Почитувани колеги, Ве известуваме дека МСД-Здружение на специјалисти по протетика организира симпозиум со меѓународно учество Дата: 7.10.2023 година Место: хотел Глориус - Велешко Езеро Почеток: 10 часот

news

СИМПОЗИУМ ДЕТСКА И ПРЕВЕНТИВНА СТОМАТОЛОГИЈА

29-09-2023

Почитувани колеги, МСД-Здружение на специјалисти по детска и превентивна стоматологија организира симпозиум со меѓународно учество Дата: 4.11.2023 Почеток: 10ч Место: Х. Континентал - Скопје Акредитиран со 8 бода од СКМ Задолжителна регистрација со кирилична поддршка на msd.org.mk во делот пријава за настан * Присуството е услов за добивање сертификат.

news

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ

19-09-2023

Почитувани колеги, Ве известуваме дека Е ПОПОЛНЕТ БРОЈОТ ЗА СИМПОЗИУМОТ во организација на МСД-Здружение на специјалисти по орална хирургија, кој ќе се одржи во Хотел Unique во Охрид на ден 23 септември 2023 година. Регистрациите се затворени за тој настан. Со почит, МСД-Здружение на специјалисти по орална хирургија