ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ
Почитувани колеги, Вe известуваме дека раната котизација за конгресот со меѓународно учество на МСД кој ќе се одржува од 15ти до 18ти септември 2022 година во Хотел Метропол во Охрид е продолжена до 30ти јуни 2022 година. Задолжителна регистрација пред уплата се врши на следниот линк http://msd.org.mk/reg_kongres/7 Ве очекуваме!

13/06/2022

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ ОД ОРАЛНА ХИРУРГИЈА

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ ОД ОРАЛНА ХИРУРГИЈА
Почитувани колеги, Ве известуваме дека ФИЗИЧКОТО ПРИСУСТВО Е УСЛОВ ЗА ДОБИВАЊЕ СЕРТИФИКАТ за симпозиумот во организација на МСД - Здружение на специјалисти по орална хирургија, кој ќе се одржи на 4ти јуни 2022 година во Хотел Double Tree by Hilton, Скопје. Доколку не присуствувате Стоматолошка комора на Македонија нема да одобри баркод за настанот, со тоа е оневозможено да се издаде сертификат. Воедно ве известуваме дека доколку не го следите настанот, нема да има можност за рефундирање на средствата за котизација. Ве потсетуваме дека СЕ ЗАТВОРЕНИ УПЛАТИТЕ на 1 јуни, ве замолуваме да не уплаќате во текот на утрешниот ден бидејќи бројот е пополнет и нема да ви следат сертификати. Со почит, МСД- Здружение на специјалисти по орална хирургија.

02/06/2022

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ
Почитувани колеги, Ве известуваме дека Е ПОПОЛНЕТ БРОЈОТ и СЕ ЗАТВОРЕНИ уплатите и регистрацијата за симпозиумот со меѓународно учество во организација на МСД-Здружение на специјалисти по орална хирургија кој ќе се одржи на ден 4 јуни 2022 година.

01/06/2022

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРОДОЛЖУВАЊЕ ПРИЈАВА НА АПСТРАКТИ

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРОДОЛЖУВАЊЕ ПРИЈАВА НА АПСТРАКТИ
Почитувани колеги, Ве известуваме дека рокот за пријавување апстракти за конгресот со меѓународно учество кој ќе се одржува од 15ти до 18ти септември 2022 година во х. Метропол во Охрид, се продложува до 10ти јуни 2022 година. Регристрација и пропозиции: http://msd.org.mk/reg_kongres/7

31/05/2022

Повик за Поднесување на Апстракти

Повик за Поднесување на Апстракти


30/04/2022

СИМПОЗИУМ ОРАЛНА ХИРУРГИЈА

СИМПОЗИУМ ОРАЛНА ХИРУРГИЈА
Почитувани колеги, Ве известуваме дека МСД-Здружение на специјалисти по орална хирургија ораганизира симпозиум со меѓународно учество на ден 4 јуни 2022 година, кој ќе се одржи исклучиво со физичко присуство во Хотел Double Tree by Hilton, Скопје. Присуството е услов за добивање сертификат за настанот. Бројот на местата е ограничен, уплатите се затвораат до пополнување на местата или најдоцна до 1 јуни 2022 година. Регистрацијата е задолжителна на веб страницата на МСД: msd.org.mk во делот Пријава за настан. Уплатата да се изврши 24 часа по регистрација за да се зачува местото. Ве очекуваме!

28/04/2022

МСД КОНГРЕС СО МЕЃУНАРОДНО УЧЕСТВО

МСД КОНГРЕС СО МЕЃУНАРОДНО УЧЕСТВО
Почитувани колеги, Ни претставува голема чест и задоволство да ве поканиме да ни се придружите на 9тиот Конгрес на Македонското стоматолошко друштво со меѓународно учество, кој ќе се одржи од 15ти до 18ти септември 2022 година во Охрид, Хотел Метропол – Метропол Лејк Ресорт

21/04/2022

ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ
Почитувани колеги, Ве потсетуваме дека следниот настан кој ќе се одржи на 7.5.2022 година во организација на МСД - Здружение на специјалисти по ортодонција ќе се одржи со физичко присуство во хотел Континентал во Скопје. Присуството е услов за добивање сертификат за настанот. Регистрацијата е веќе отворена на страницата на МСД: msd.org.mk во делот пријава за настан. Ве очекуваме!

19/04/2022

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ
Почитувани колеги, Ве известуваме дека сеуште чекаме одговор од Стоматолошка комора на Македонија за кого ќе биде одобрен баркод за симпозиумот кој се одржа на 2.4.2022 година. Откако ќе добиеме одговор, ќе Ве известиме на Вашите е-маил адреси. Со почит, МСД - Здружение на општи стоматолози

14/04/2022

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА СИМПОЗИУМ ПРОТЕТИКА

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА СИМПОЗИУМ ПРОТЕТИКА
Почитувани колеги, Ве известуваме дека Е ПОПОЛНЕТ бројот и за физичко присуство и за онлајн следење на учесници на симпозиумот во организација на МСД - Здружение на специјалисти по протетика кој ќе се одржи на 16.4.2022 година.

13/04/2022

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ
Почитувани колеги, Ве известуваме дека Е ПОПОЛНЕТ бројот на учесници на симпозиумот во организација на МСД - Здружение на специјалисти по протетика кој ќе се одржи на 16.4.2022 година.

12/04/2022

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ


11/04/2022

МСД КОНГРЕС СО МЕЃУНАРОДНО УЧЕСТВО 15-18.9.2022

МСД КОНГРЕС СО МЕЃУНАРОДНО УЧЕСТВО 15-18.9.2022
МСД КОНГРЕС СО МЕЃУНАРОДНО УЧЕСТВО 15-18.9.2022

11/04/2022

СИМПОЗИУМ ПРОТЕТИКА

СИМПОЗИУМ ПРОТЕТИКА
ХИБРИД- ZOOM -Роматик, Велешко Езеро МСД – Здружение на специјалисти протетика Симпозиум со меѓународно учество 16 април 2022 Почеток 10:00 часот Тема: НАЈНОВИ ИСКУСТВА ВО СТОМАТОПРОТЕТИЧКАТА КЛИНИЧКА ПРАКСА

07/04/2022

СИМПОЗИУМ ОРАЛНА ХИРУРГИЈА

СИМПОЗИУМ ОРАЛНА ХИРУРГИЈА
Почитувани колеги, Здружението на специјалисти по орална хирургија при МСД организира Симпозиум со меѓународно учество на 4 јуни 2022 година со наслов. “Естетски принципи во оралната и имплантната хирургија” Почеток: 10:00 часот. Детали за настанот ќе објавиме наскоро

05/04/2022

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ


29/03/2022

ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ
Почитувани, Ве известуваме дека поради технички причини се одложи испраќањето на сертификатите од симпозиумот во организација на МСД - Здружение на специјалисти по болести на забите и ендодонтот, кој се одржа на 12.3.2022 година. Истите ќе ви бидат испратени во најскоро време. Податоците за бодови се веќе испратени во Стоматолошка комора на Македонија. Ви благодариме на разбирањето.

28/03/2022

Светски ден на орално здравје 20 март

Светски ден на орално здравје 20 март


19/03/2022

СИМПОЗИУМ ПРОТЕТИКА

СИМПОЗИУМ ПРОТЕТИКА
Почитувани колеги, Ве известуваме дека на ден 16 април 2022 година ќе се одржи симпозиум со меѓународно учество во организација на МСД - Здружение на специјалисти по протетика. Детали за симпозиумот ќе објавиме наскоро.

17/03/2022

СИМПОЗИУМ ОРТОДОНЦИЈА

СИМПОЗИУМ ОРТОДОНЦИЈА
Почитувани колеги, Ве известуваме дека МСД - Здружение на специјалисти по ортодонција организира хибрид симпозиум со меѓународно учество Симпозиумот ќе се одржи на платформата ZOOM и во хотел Континентал во Скопје Ден: 7 мај 2022 година Почеток: 10:00 часот. Задолжителна регистрација со кирилична поддршка на msd.org.mk во делот ПРИЈАВА ЗА НАСТАН.

14/03/2022

СИМПОЗИУМ ДЕТСКО 9.4.2022

СИМПОЗИУМ ДЕТСКО 9.4.2022
Почитувани колеги, најавениот Симпозиум на Здружението на специјалисти по детска и превентивна стоматологија на 9.4.2022 година ќе се одржи на хибриден начин: на платформата ZOOM и во амфитеатарот на Стоматолошкиот факултет УКИМ Скопје. Секој кој има желба физички да присуствува на настанот, тоа треба да го потврди на телефонските броеви на МСД: 02/3092-842 или 070/308-989. Регистрацијата на страната msd.org.mk е задолжителна, независно дали настанот ќе го следите онлајн или со физичко присуство.

08/03/2022

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ
Почитувани колеги, Македонско стоматолошко друштво и здруженијата при МСД имаат различни сметки, затоа ве замолуваме ВНИМАТЕЛНО да ја погледнете сметката при уплата за настаните, за да можеме да ве евидентираме за дадениот настан. На флаерот од секој настан се наведени називот на организаторот и сметката. Ви благодариме

04/03/2022

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ
Почитувани колеги, Ве известуваме дека Е ПОПОЛНЕТ БРОЈОТ за симпозиумот со меѓународно учество во организација на МСД - Здружение на специјалисти по болести на забите и ендодонтот, насловен како: ,,Максимални резултати со минимална интервенција во конзервативната стоматологија“ кој ќе се одржи на 12 март 2022 година со почеток во 10:00 часот. Ве замолуваме да не уплаќате, бидејќи нема да можеме да ви издадеме сертификат.

03/03/2022

СИМПОЗИУМ ОПШТИ

СИМПОЗИУМ ОПШТИ
Почитувани колеги, Ве известуваме дека МСД - Здружение на општи стоматолози организира симпозиум со меѓународно учество: ,,Како, зошто, кога во секојдневната стоматолошка пракса“ Симпозиумот ќе се одржи на платформата ZOOM. Ден: 2.4.2022 година Почеток: 10:00 часот. Задолжителна регистрација со кирилична поддршка на msd.org.mk во делот ПРИЈАВА ЗА НАСТАН.

16/02/2022

СИМПОЗИУМ - БОЛЕСТИ НА ЗАБИ И ЕНДОДОНТОТ

СИМПОЗИУМ - БОЛЕСТИ НА ЗАБИ И ЕНДОДОНТОТ
Почитувани колеги, МСД - Здружение на специјалисти по болести на забите и ендодонтот организира хибрид симпозиум со меѓународно учество насловен како: ,,Максимални резултати со минимална интервенција во конзервативната стоматологија“ Симпозиумот ќе се одржи на платформата ZOOM. Ден: 12.3.2022 година Почеток: 10:00 часот. Задолжителна регистрација со кирилична поддршка на msd.org.mk во делот ПРИЈАВА ЗА НАСТАН.

07/02/2022

СИМПОЗИУМ - БОЛЕСТИ НА ЗАБИ И ЕНДОДОНТОТ

СИМПОЗИУМ - БОЛЕСТИ НА ЗАБИ И ЕНДОДОНТОТ
Почитувани колеги, Ве известуваме дека МСД - Здружение на специјалисти по болести на забите и ендодонтот организира хибрид симпозиум со меѓународно учество насловен како: ,,Максимални резултати со минимална интервенција во конзервативната стоматологија“ Симпозиумот ќе се одржи на платформата ZOOM. Ден: 12.3.2022 година Почеток: 10:00 часот.

04/02/2022

IN MEMORIAM - Проф. д-р Алберто Бенедети

 IN MEMORIAM - Проф. д-р Алберто Бенедети
IN MEMORIAM - Проф. д-р Алберто Бенедети Почитувани колеги, Со голема тага ве известуваме дека денес, 28.01. 2022 год., ненадејно и прерано не напушти нашиот ценет и драг колега Проф. д-р Алберто Бенедети. Проф. д-р Алберто Бенедети, како редовен професор на Катедрата за максилофацијална хирургија на Стоматолошки факултет при УКИМ, специјалист од областа на максилофацијална хирургија, вработен во ЈЗУ Клинка за хирургија на лице, вилици и врат - максилофацијална хирургија "Академик Илија Васков", Скопје и Претседател на МСД - Здружение на специјалисти по максилофацијална хирургија, со својата стручност и професионален однос даде безценет придонес во струката и науката. Во името на Управниот одбор на Македонското стоматолошко друштво и специјалистичките здруженија при МСД изразуваме најдлабоко сочувство на семејството, пријателите и колегите. Вечна му слава.

28/01/2022

СТРУЧЕН СОСТАНОК - МАКСИЛОФАЦИЈАЛНА

СТРУЧЕН СОСТАНОК - МАКСИЛОФАЦИЈАЛНА
Почитувани колеги, МСД-Здружение на специјалисти по максилофацијална хирургија организира стручен состанок на ден 28.1.2022 година со почеток во 12:00 часот. Задолжителна регистрација на msd.org.mk со кирилична поддршка во делот пријава за настан.

17/01/2022

Среќна Нова 2022 година

Среќна Нова 2022 година
Почитувани колеги, Драги пријатели, Македонското стоматолошко друштво и Здруженијата при МСД Ви посакуваат добро здравје, семејна среќа и радост, и искрени желби за заедничка соработка и успеси во нашата ценета професија. Среќна Нова 2022 година! Среќни празници! Проф. д-р Габриела Ќурчиева Чучкова Македонско стоматолошко друштво – Претседател

04/01/2022

Светски ден на орално здравје 20 март

Светски ден на орално здравје 20 март
Македонско стоматолошко друштво доби награда од FDI за наједукативни активности реализирани по повод Светскиот ден на орално здравје 20 март.

12/11/2021

СИМПОЗИУМ ОРАЛНА ХИРУРГИЈА

СИМПОЗИУМ ОРАЛНА ХИРУРГИЈА
Почитувани колеги, Како Здружение на Специјалисти по орална хирургија ја имаме таа чест да Ве поканиме на хибрид/online Симпозиумот под наслов "Современ концепт за третман на периимплантитис" на 11 декември 2021г. Не пропуштајте го овој настан кој ќе ви ги прошири хоризонтите околу можните тераписки решенија за една од најкомплексните компликации во имплантологијата.

10/11/2021

ОБЈАВА ЗА РАСПИШУВАЊЕ ИЗБОРИ ВО МСД

ОБЈАВА ЗА РАСПИШУВАЊЕ ИЗБОРИ ВО МСД
Почитувани, Ве информираме дека отпочнува постапката за избор на претседател на Македонско стоматолошко друштво (МСД), избор на претседатели на здруженијата при МСД и избор на делегати во Собранието на МСД. Постапката треба да заврши најдоцна до 25.12.2021 година.

05/11/2021

СИМПОЗИУМ - БОЛЕСТИ НА УСТА И ПАРОДОНТОТ

СИМПОЗИУМ - БОЛЕСТИ НА УСТА И ПАРОДОНТОТ
Почитувани колеги, Ве известуваме дека МСД - Здружение на специјалисти по болести на устата и пародонтот организира хибрид симпозиум со меѓународно учество. Симпозиумот ќе се одржи на платформата ZOOM. Ден: 27.11.2021 година Почеток: 10:15 часот. Регистрациите се во тек на нашата веб страна msd.org.mk во делот пријава за настан со кирилична поддршка 24 часа пред уплата. Симпозиумот е акредитиран со 8 бода од СКМ.

04/11/2021

СИМПОЗИУМ - БОЛЕСТИ НА ЗАБИ И ЕНДОДОНТОТ

СИМПОЗИУМ - БОЛЕСТИ НА ЗАБИ И ЕНДОДОНТОТ
Почитувани колеги, Ве известуваме дека МСД - Здружение на специјалисти по болести на забите и ендодонтот организира хибрид симпозиум со меѓународно учество. Симпозиумот ќе се одржи на платформата ZOOM. Ден: 16.10.2021 година Почеток: 10:00 часот. Регистрациите се во тек на нашата веб страна msd.org.mk во делот пријава за настан со кирилична поддршка 24 часа пред уплата. Симпозиумот е акредитиран со 8 бода од СКМ.

27/09/2021

СИМПОЗИУМ ПРОТЕТИКА

СИМПОЗИУМ ПРОТЕТИКА
Почитувани колеги, МСД - Здружение на специјалисти по протетика организира симпозиум на ден 2.10.2021 година со почеток во 10 часот. Регистрациите се во тек на нашата веб страна msd.org.mk во делот пријава за настан со кирилична поддршка.

22/09/2021

СИМПОЗИУМ ЕНДОДОНЦИЈА

СИМПОЗИУМ ЕНДОДОНЦИЈА
Почитувани колеги, Ве известуваме дека МСД-Здружение на специјалисти по болести на забите и ендодонтот организира симпозиум со меѓународно учество на ден 16 октомври 2021 година. Тема на симпозиумот: „Конзервативна стоматологија - тераписки можности“ Повеќе детали за симпозиумот ќе објавиме наскоро.

06/09/2021

СИМПОЗИУМ ОРТОДОНЦИЈА 11.9.2021

СИМПОЗИУМ ОРТОДОНЦИЈА 11.9.2021
Почитувани колеги, Здружението на специјалисти по ортодонција при МСД, како дел од своите редовни активности организира HYBRID симпозиум преку платформата ZOOM под наслов "Современа ортодонтска дијагноза – императив и придобивка за правилна функција, естетика и стабилни резултати " на 11.09.2021 година.

19/08/2021

СИМПОЗИУМ ДЕТСКО 18.9.2021

СИМПОЗИУМ ДЕТСКО 18.9.2021
Почитувани колеги, Најавениот Симпозиум на нашето здружение ќе се одржи на 18.09. 2021 година во Хотел Мериот во Скопје на т.н. хибриден начин. Тоа значи дека дел од колегите ќе присуствуваат физички, а дел виртуелно. Се потрудивме да обезбедиме сала во која ќе можат да присуствуваат 200 слушатели по протоколи, односно салата е за 450 слушатели. Во моментот на пишување на оваа објава препораките се сѐуште вакви. Но доколку стапат на сила други препораки ќе мора да се придржуваме до нив. Котизацијата за учество е 1000 денари за членови на МСД и 1300 денари за останатите. Уплатите ќе се вршат преку жиро сметката на Здружението. Драги колеги, иако бројките почнаа да растат, се надевам дека овој Симпозиум ќе го одржиме барем со делумно физичко присуство и повторно ќе се видиме. Срдечен поздрав

09/08/2021

ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ
Почитувани колеги, драги пријатели! Веќе минуваме и низ втората година од пандемијата со Ковид 19. Искрено се надевам дека сте сите добри. Минавме низ еден исклучително тежок период. Мислам дека не постои фамилија која директно или индиректно не ја почувствува „лошотијата“ на вирусот. Единствената борба со него е сите да бидеме вакцинирани, и искрено се надевам дека секој од Вас веќе заврши со таа обврска. Во периодот на оваа криза организиравме еден симпозиум кој беше виртуелен. Мислам дека бевте задоволни од настанот. Пред нас престои нов настан, симпозиум со меѓународно учество, кој ќе се одржи во Скопје на 18.09.2021 година. Во тек е акредитација за настанот и се надевам дека набрзо и тоа ќе се случи.

13/07/2021

СИМПОЗИУМ - ОРАЛНА ХИРУРГИЈА

СИМПОЗИУМ - ОРАЛНА ХИРУРГИЈА
Почитувани колеги, МСД-Здружение на специјалисти по орална хирургија организира симпозиум со меѓународно учество на ден 29 мај 2021година Почеток: 10:00 часот Регистрациите се во тек на нашата веб страна msd.org.mk во делот пријава за настан со кирилична поддршка.

26/04/2021

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ
Почитувани колеги, Ве известуваме дека Е ПОПОЛНЕТ бројот и е ЗАТВОРЕНА УПЛАТАТА на симпозиумот во организација на МСД - Здружение на специјалисти по болести на устата и пародонтот кој ќе се одржи онлајн на 10.4.2021 година. Уплатите кои ќе се направат дополнително НЕМА да се земат предвид.

08/04/2021

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ
Почитувани колеги, Ве известуваме дека Е ПОПОЛНЕТ бројот и е ЗАТВОРЕНА РЕГИСТРАЦИЈАТА на симпозиумот во организација на МСД - Здружение на специјалисти по болести на устата и пародонтот кој ќе се одржи онлајн на 10.4.2021 година. Колегите кои се регистрирале, а не уплатиле може да го сторат тоа во рок од 24 часа додека е активна регистрацијата.

06/04/2021

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ
Почитувани колеги, Ве известуваме дека сертификатите од симпозиумот во организација на МСД - Здружение на специјалисти по болести на забите и ендодонтот ќе ви бидат испратени најдоцна до 28.3.2021 година. Ви благодариме за соработката.

24/03/2021

СИМПОЗИУМ ОРТОДОНЦИЈА

СИМПОЗИУМ ОРТОДОНЦИЈА
Почитувани колеги, МСД - Здружението на специјалисти по ортодонција организира симпозиум со меѓународно учество на ден 8 мај 2021 година со почеток во 10 часот. Задолжителна регистрација со кирилична поддршка на msd.org.mk во делот пријава за настан.

22/03/2021

Dental meeting 20 март 2021

Dental meeting 20 март 2021
Почитувани колеги, Оваа година повторно го одбележуваме Светскиот ден на оралното здравје под мотото: #ГордејСеСоСвојатаНасмевка Ве повикуваме на ден 20 Март, со почеток во 10:00 часот заедно да го заокружиме одбележувањето овој ден со Dental Meeting, online симпозиум со меѓународно учество на тема:"ИНСПИРИРАМЕ ПРОМЕНА И ПОТИКНУВАМЕ ГРИЖА ЗА ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ" заедно со нашиот партнер Elmex, кој ќе ви подари примероци од Elmex пастите и печатени материјали. За да се пријавите за Elmex материјали, потребно е да се пријавите со ваше име, презиме, адреса и контакт телефон на следниот меил: mpancevska@awt.mk За учество на симпозиумот, пред уплата регистрајте се на линкот http://msd.org.mk/reg_nastan/1049 со кирилична поддршка. Приклучете ни се, заедно да го прославиме Светскиот ден на оралното здравје. Ве очекуваме!

17/03/2021

Dental meeting 20 март 2021

Dental meeting 20 март 2021
#ГордејСеСоСвојатаНасмевка - 20 Март, Светски ден на оралното здравје - почеток во 10:00 часот - Dental Meeting, online симпозиум со меѓународно учество на тема: "ИНСПИРИРАМЕ ПРОМЕНА И ПОТИКНУВАМЕ ГРИЖА ЗА ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ" За учество на симпозиумот, пред уплата регистрајте се на msd.org.mk во делот пријава за настан со кирилична поддршка. Приклучете ни се, заедно да го прославиме Светскиот ден на оралното здравје. Ве очекуваме!

08/03/2021

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ
Почитувани колеги, Ве известуваме дека Е ПОПОЛНЕТ БРОЈОТ за симпозиумот во организација на МСД - Здружение на специјалисти по болести на забите и ендодонтот кој ќе се одржи на 6 март 2021 година. РЕГИСТРАЦИЈАТА Е ЗАТВОРЕНА, А УПЛАТИ МОЖЕ ДА ИЗВРШАТ САМО ТИЕ ШТО СЕ ВЕЌЕ РЕГИСТРИРАНИ

03/03/2021

СИМПОЗИУМ ОПШТИ

СИМПОЗИУМ ОПШТИ
Мсд-Здружение на општи стоматолози Симпозиум со меѓународно учество 3 април 2021година Почеток: 10 часот Регистрација на нашата веб страна msd.org.mk во делот пријава за настан.

02/03/2021

СИМПОЗИУМ ПРОТЕТИКА

СИМПОЗИУМ ПРОТЕТИКА
МСД-Здружение на специјалисти по протетика Симпозиум со меѓународно учество 13 март 2021година Почеток: 10:00часот Регистрација на нашата веб страна msd.org.mk во делот пријава за настан.

02/03/2021

СИМПОЗИУМ - БОЛЕСТИ НА УСТА И ПАРОДОНТОТ

СИМПОЗИУМ - БОЛЕСТИ НА УСТА И ПАРОДОНТОТ
МСД-Здружение на специјалисти по болести на устата и пародонтот Симпозиум 10 април 2021година Почеток: 10:15 часот Регистрација на нашата веб страна msd.org.mk во делот пријава за настан.

02/03/2021

Dental meeting 20 март 2021

Dental meeting 20 март 2021
#ГОРДЕЈ СЕ СО СВОЈАТА НАСМЕВКА - 20 Март, Светски ден на оралното здравје - Dental Meeting, online симпозиум со меѓународно учество #ИНСПИРИРАМЕ ПРОМЕНА И ПОТИКНУВАМЕ ГРИЖА ЗА ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ

24/02/2021

СИМПОЗИУМ - БОЛЕСТИ НА ЗАБИ И ЕНДОДОНТОТ

СИМПОЗИУМ - БОЛЕСТИ НА ЗАБИ И ЕНДОДОНТОТ
МСД – Здружение на специјалисти по болести на забите и ендодонтот организира онлајн симпозиум со меѓународно учество Ден: 6 март 2021 година Почеток: 10 часот Тема: „Конзервативна стоматологија – во кој правец се движи“

08/02/2021

ЧЛЕНСТВО

ЧЛЕНСТВО


28/01/2021

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА СИМПОЗИУМ МСД – Здружение на специјалисти по болести на забите и ендодонтот

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА СИМПОЗИУМ МСД – Здружение на специјалисти по болести на забите и ендодонтот
Почитувани колеги, Ве известуваме дека МСД – Здружение на специјалисти по болести на забите и ендодонтот организира симпозиум со меѓународно учество. Ден: 6 март 2021 година Тема: „Конзервативна стоматологија – во кој правец се движи“. Детална програма за истиот ќе објавиме наскоро.

25/01/2021

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ
Почитувани колеги, Сите оние кои имаат уплатено, а се немаат регистрирано за симпозиумот во организација на МСД - Здружение на специјалисти по ортодонција, кој ќе се одржи на 12.12.2020 година, потребно е во најкус рок да се РЕГИСТРИРААТ СО КИРИЛИЧНА ПОДДРШКА на нашата веб страница msd.org.mk во делот ПРИЈАВА ЗА НАСТАН, при што ќе можеме навремено да испратиме детали за приклучување на настаните. Меил со пристап до настанот ќе биде испратен 24 часа пред почетокот на настанот.

10/12/2020

Приклучете се на нашиот бесплатен вебинар и добијте бесплатни примероци пасти!

Приклучете се на нашиот бесплатен вебинар и добијте бесплатни примероци пасти!
Приклучете се на нашиот бесплатен вебинар и добијте бесплатни примероци пасти!

13/11/2020

СИМПОЗИУМ ОРТОДОНЦИЈА

СИМПОЗИУМ ОРТОДОНЦИЈА


05/11/2020

СИМПОЗИУМ БОЛЕСТИ НА УСТА И ПАРОДОНТОТОТ

СИМПОЗИУМ БОЛЕСТИ НА УСТА И ПАРОДОНТОТОТ
Драги колеги, Придружете се на годишниот настан во организација на Здружението на специјалисти по Болести на устата и пародонтот. Симпозиум со меѓународно учество ,,Современи актуелности во оралната медицина и пародонтологијата“ кој ќе се одржи он лајн на 28.11.2020 година. Настанот е акредитиран од СКМ со 12 бода за активно и 8 бода за пасивно учество. Слушнете ги стручните предавања од областа на продонтологијата и оралната патологија од реномирани домашни и странски предавачи, вклучете се активно со своја дискусија и учество на симпозиумот

02/11/2020

Известување за симпозиуми

Известување за симпозиуми


16/10/2020

АПСТРАКТ КНИГА ОРАЛНА ХИРУРГИЈА 2-3.102020

АПСТРАКТ КНИГА ОРАЛНА ХИРУРГИЈА 2-3.102020
Апстракт Книга од Вториот меѓународен конгрес за орална хирургија и имплантологија во организација на Здружение на специјалисти по орална хирургија при МСД Имплантолошко здружение на албанците од Македонија и EDI of Macedonia

01/10/2020

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ
Почитувани колеги, Сите кои платиле а не се регистрирале, со тоа не добиле линк за конгресот по орална хирургија, може да пратат меил на contact@msd.org.mk

01/10/2020

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ
Почитувани колеги, Ве известуваме дека Е ПОПОЛНЕТ БРОЈОТ за конгресот во организација на МСД - Здружение на специјалисти по орална хирургија. РЕГИСТРАЦИЈАТА Е ЗАТВОРЕНА, А УПЛАТИ МОЖЕ ДА ИЗВРШАТ САМО ТИЕ ШТО СЕ ВЕЌЕ РЕГИСТРИРАНИ, на останатите НЕМА да им се уважат уплатите.

30/09/2020

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ
Почитувани колеги, Сите што УПЛАТИЛЕ, А НЕ СЕ РЕГИСТРИРАЛЕ на симпозиумот по детска и превентивна стоматологија кој ќе се одржи во сабота на 26.9.2020 да испратат детали на нашиот меил CONTACT@MSD.ORG.MK најдоцна до крајот на денот, за да може да им испратиме линк до настанот и сертификати за истиот. Тие што се регистрирале НЕ ТРЕБА да испраќаат повторно детали на меилот.

22/09/2020

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ
Почитувани колеги, Ве известуваме дека е ПОПОЛНЕТ бројот за симпозиумот во организација на МСД - Здружение на специјалисти по детска и превентивна стоматологија, кој ќе се одржи на 26.9.2020 година. Регистрацијата за истиот е затворена, оние кои се регистрирале, може да извршат уплата во рок од 24 часа.

15/09/2020

СИМПОЗИУМ ОРТОДОНЦИЈА

СИМПОЗИУМ ОРТОДОНЦИЈА
Симпозиум - МСД - Здружение на специјалисти по ортодонција, - 19.09.2020 година on line, преку платформата Zoom. * ЗАДОЛЖИТЕЛНА РЕГИСТРАЦИЈА ПРЕД УПЛАТА, НО И СИТЕ КОИ УПЛАТИЛЕ, НО НЕ СЕ РЕГИСТРИРАЛЕ ДА ГО СТОРАТ ТОА ВО НАЈКУС РОК, за да може да пратиме лозинка со пристап до Zoom, со цел да може да го следите симпозиумот. * 24 часа пред настанот ќе испратиме линк на вашите меилови. * На истиот меил кој ќе го впишете при регистрација, ќе ви го испратиме и СЕРТИФИКАТОТ.

14/09/2020

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ
ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ ОД ЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА

04/09/2020

МЕЃУНАРОДЕН КОНГРЕС ПО ОРАЛНА ХИРУРГИЈА

МЕЃУНАРОДЕН КОНГРЕС ПО ОРАЛНА ХИРУРГИЈА
Почитувани колеги, со задоволство ве известуваме дека продолжуваат активностите во врска со Вториот Конгрес за орална хирургија и имплантологија кој беше одложен во мај и презакажан за 2 и 3 октомври 2020 год. Процесот на акредитација на Конгресот во Стоматолошката комора на Македонија е комплетиран, што како резултат донесе 20 бода за активно учество и 16 бода за пасивно учество.

02/09/2020

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ
Почитувани колеги, Пред уплата за настан ЗАДОЛЖИТЕЛНО треба да се регистрирате на нашата веб страница msd.org.mk во делот ПРИЈАВА ЗА НАСТАН, каде ќе можете да го одберете настанот за кој сте заинтересирани. Внимавајте сите податоци да бидат точно запишани, особено меиловите да бидат точни и со латинична поддршка, како би можеле да Ви испратиме линк за настанот. Ви благодариме.

31/08/2020

СИМПОЗИУМ ДЕТСКО

СИМПОЗИУМ ДЕТСКО
Почитувани колеги, Ве известуваме дека на 26.09.2020 година (сабота), ќе се одржи Симпозиум на Здружението на специјалисти по детска и превентивна стоматологија. Симпозиумот ќе се одржи on line преку платформата Zoom.

18/08/2020

НАСТАНИ 2020

НАСТАНИ 2020
Почитувани колеги, Настаните за континуирана стоматолошка едукација кои беа планирани да се одржат од септември до декември остануваат со истите дати, оние кои ги одложивме од март, април и мај ќе се одржат на новоутврдени дати. Во табелата може да ги најдете сите предвидени настани, а за подетални информации ќе ве известиме наскоро.

30/07/2020

СИМПОЗИУМ ОРТОДОНЦИЈА

СИМПОЗИУМ ОРТОДОНЦИЈА
Почитувани колеги, Ве известуваме дека предходно откажаниот пролетен симпозиум од 04 април 2020 година на Здружение на специјалисти по ортодонција, поради состојбата со вирусот Covid 19, ќе се орджи на 19.09.2020 година on line, преку платформата Zoom.

01/07/2020

Известување за ортодонтски симпозиум

Известување за ортодонтски симпозиум
Почитувани колеги, Ве известуваме дека предходно откажаниот пролетен симпозиум од 04 април 2020 година на Здружение на специјалисти по ортодонција, поради состојбата со вирусот Covid 19, ќе се орджи на 19.09.2020 година on line, преку платформата Zoom.

22/06/2020

elmex вебинар - бесплатно online предавање за стоматолозите. Придружете ни се!

 elmex вебинар - бесплатно online предавање за стоматолозите. Придружете ни се!
elmex® ве поканува да учествувате на вебинарот за предизвиците на хиперсензитивноста на дентинот, воден од Доц. Д-р Зоран Мандиниќ Вебинарот е бесплатен. Регистрирајте се на: https://www.colgatetalks.com/webinar/izazovi-neinvazivnog-tretmana-u-prevenciji-i-terapiji-preosetljivosti-dentina/

04/06/2020

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА!

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА!
Почитувани колеги, Ве известуваме дека симпозиумот кој е најавен за 11.4.2020 (сабота) НЕМА ДА СЕ ОДРЖИ, НО ЌЕ ОСТАНЕ АКРЕДИТИРАН СО 8 БОДА. УПЛАТИТЕ за истиот се ЗАТВОРЕНИ. Воедно ги замолуваме КОЛЕГИТЕ КОИ УПЛАТИЛЕ, НО НЕ СЕ РЕГИСТРИРАЛЕ ДА ГО НАПРАВАТ ТОА ВО НАЈКУС РОК ЗА ДА ИМ ГИ ПРАТИМЕ МАТЕРИЈАЛИТЕ НА МЕИЛ И ПО ПОШТА. Ве замолуваме да внимавате на печатни грешки при регистација и истата да ја направите со КИРИЛИЧНА ПОДДРШКА (освен меил адресата) Покрај адресата впишете и поштенски код и град каде треба да бидат испратени сертификатите. Ви благодариме. МСД – Здружение на општи стоматолози

02/04/2020

Известување од МСД – Здружение на општи стоматолози

Известување од МСД – Здружение на општи стоматолози
Почитувани колеги, МСД – Здружение на општи стоматолози во консултација и со одобрение од Стоматолошка комора на Македонија, донесе одлука симпозиумот кој е најавен за 11.4.2020 (сабота) да не се одржи, со оглед на актуелната состојба со вирусот Covid-19 и препораките од Владата и Министерството за здравство. Ве известуваме дека е донесена е одлука симпозиумот да остане акредитиран со 8 бодови, при што сертификатите заедно со печатен материјал од предавањата кои беа предвидени да се одржат на симпозиумот ќе ви бидат испратени по пошта на адресата на која е извршена регистрацијата. Воедно ги замолуваме колегите кои уплатиле, но не се регистрирале да испратат адреса и контакт број на нашиот меил: contact@msd.org.mk. Ви благодариме.

01/04/2020

Светски ден на орално здравје 20 март

Светски ден на орално здравје 20 март
Заедно да го прославиме Светскиот ден на оралното здравје 20 март. #SayAhh for #WorldOralHealthDay

20/03/2020

ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ
Почитувани колеги, Врз основа на препораките од Владата и Министерството за здравство во врска со актуелната состојба со вирусот Covid-19, ве информираме дека МСД - Здружение на специјалисти по болести на устата и пародонтот го ОТКАЖУВА курсот кој е закажан за 21.3.2020 година во х. Александар Палас во Скопје. Регистрациите и уплатите се затворени. За понатамошни детали благовремено ќе ве известиме.

13/03/2020

ИЗВЕСТУВАЊЕ!!!

ИЗВЕСТУВАЊЕ!!!
Почитувани колеги, МСД – Здружение на специјалисти по болести на забите и ендодонтот во консултација и со одобрение од Стоматолошка комора на Македонија, донесе одлука симпозиумот кој е најавен за 14.3.2020 (сабота) да НЕ СЕ ОДРЖИ, со оглед на актуелната состојба со вирусот Covid-19 и препораките од Владата и Министерството за здравство. Со оглед на краткото време, донесена е одлука симпозиумот да ОСТАНЕ АКРЕДИТИРАН, при што сертификатите заедно со печатен материјал од предавањата кои беа предвидени да се одржат на симпозиумот ЌЕ ВИ БИДАТ ИСПРАТЕНИ ПО ПОШТА НА АДРЕСАТА НА КОЈА Е ИЗВРШЕНА РЕГИСТРАЦИЈАТА. Воедно ги замолуваме колегите кои УПЛАТИЛЕ, НО НЕ СЕ РЕГИСТРИРАЛЕ ДА ИСПРАТАТ АДРЕСА И КОНТАКТ БРОЈ на нашиот меил: contact@msd.org.mk. НА СИТЕ РЕГИСТРИРАНИ ИМ Е ИСПРАТЕН МЕИЛ, *ДОКОЛКУ НЕ МОЖЕТЕ ДА ГО НАЈДЕТЕ НАШИОТ МЕИЛ, ВЕ ЗАМОЛУВАМЕ ДА ГО ПРОВЕРИТЕ И СПАМ САНДАЧЕТО. Ви благодариме.

13/03/2020

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА НЕОДРЖУВАЊЕ НА ДЕНТАЛ МИТИНГ

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА НЕОДРЖУВАЊЕ НА  ДЕНТАЛ МИТИНГ
Почитувани колеги, Со оглед на актуелната состојба во нашата држава со заболувањето предизвикано од вирусот Covid-19 и препораките од Министерството за здравство и Владата на Република Северна Македонија за неодржување или одложување на јавни собири на отворен/во затворен простор, а секако и како здравствени работници, Ве информираме дека настанот кој е предвиден за 21.03.2020 година, сабота, Дентал митинг, во организација на Македонското стоматолошко друштво нема да се одржи. Сите колеги кои имаат направено уплата и за кои се изготвени сертификати ќе ги добијат по пошта, а предвидените предавања од настанот ќе им бидат пратени во електронска или печатена форма заедно со сертификатот. Наше мислење е дека на овој начин ќе придонесеме во спречувањето на ширењето на заболувањето. Со почит, Македонско стоматолошко друштво Претседател, проф. д-р Мира Јанкуловска 12.03.2020, Скопје

12/03/2020

ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ
Почитувани колеги, Врз основа на препораките од Владата и Министерството за здравство во врска со актуелната состојба со вирусот Covid-19, ве информираме дека МСД - Здружение на специјалисти по ортодонција го ОТКАЖУВА настанот кој е закажан за 4.4.2020година во Берово. Регистрациите и уплатите се затворени. За понатамошни детали благовремено ќе ве известиме.

12/03/2020

ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ
Почитувани колеги, Со оглед на актуелната состојба со вирусот Covid-19 и препораките од Министерството за здравство, во прилог го објавуваме дописот со забелешки кој го добивме од Стоматолошка комора на Македонија. Воедно ве известуваме дека во текот на денот ќе ве информираме за деталите за симпозиумот кој е предвиден да се одржи во сабота на 14.3.2020 година, како и за сите настани кои ќе следуваат потоа.

11/03/2020

ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ
МСД - Здружение на специјалисти по болести на забите и ендодонтот ги известува сите колеги дека е ЗАТВОРЕНА уплатата за симпозиумот на 14.3.2020 година (сабота). Сите уплати од денес натаму нема да бидат прифатени.

11/03/2020

Симпозиум протетика

Симпозиум протетика
Почитувани колеги, Ве известуваме дека на ден 29.2.2020 година во организација на МСД - Здружение на специјалисти по протетика ќе се одржи симпозиум со меѓународно учество на тема: "Современи материјали и методи во естетско – функционалната рехабилитација" со почеток во 10:00 часот. Симпозиумот ќе се одржи во хотел Александар Палас во Скопје. Акредитиран од СКМ со 8 бода Котизација: 1300 ДЕНАРИ, 1000 ДЕНАРИ ЗА ЧЛЕНОВИ (СО ПЛАТЕНО ЧЛЕНСТВО ВО МСД ЗА 2020 ГОДИНА) Примач: МСД – Здружение на специјалисти по протетика Сметка: 300000002058473 Комерцијална банка АД Скопје Назнака: котизација за симпозиум 2/2020 за _______, бр. на лиценца:______. Задолжителна регистрација со КИРИЛИЧНА ПОДДРШКА на msd.org.mk во делот Пријава за настан.

05/02/2020

КУРС - БОЛЕСТИ НА УСТАТА И ПАРОДОНТОТ

КУРС - БОЛЕСТИ НА УСТАТА И ПАРОДОНТОТ
Со особена чест и задоволство Ве покануваме на практичниот курс за регенеративна пародонтална хирургија во организација на Здружението на специјалисти по Болести на устата и пародонтот ,,Третман на инфракоскени пародонтални џепови со биоматеријали“ кој ќе се одржи на 21.03.2020 со почеток од 13:30 часот во хотел Александар Палас-Скопје. Раководител на курсот: Проф. Д-р.Анета Атанасовска Стојановска Едукатор: Виш научен соработник д-р Соња Миндова Курсот е акредитиран од СКМ со 11 бода за пасивно и 14 бода за активно учество.

04/02/2020

Симпозиум

Симпозиум
Почитувани колеги, Ве известуваме дека на ден 14.3.2020 година во организација на МСД - Здружение на специјалисти по болести на забите и ендодонтот ќе се одржи симпозиум со меѓународно учество на тема: Конзервативна стоматологија- предизвици, можности и решенија Симпозиумот ќе се одржи во хотел Континентал во Скопје. Повеќе детали за симпозиумот ќе објавиме наскоро на msd.org.mk и на нашата facebook страница Македонско Стоматолошко Друштво / Makedonsko stomatolosko drustvo MSD

04/02/2020

Симпозиум

Симпозиум
Почитувани колеги, Ве покануваме на едукација и дружење во Берово, Хотел Манастир, на 4.04.2020 год. каде ќе се одржи пролетниот Симпозиум под наслов “Навремена и правилна ортодонтска дијагноза – Императив за успешен третман“

03/02/2020

Известување за симпозиум и курс

Известување за симпозиум и курс
Почитувани колеги, Ве известуваме дека на ден 21 март 2020 година во склоп на одбележувањето на Светскиот ден на оралното здравје 20 март, во организација на Македонско стоматолошко друштво ќе се одржи симпозиум со меѓународно учество, во хотел Александар Палас во Скопје. По завршувањето на симпозиумот ќе се одржи и Практичен курс за регенеративна пародонтална хирургија-Третман на инфра коскени пародонтални џепови со биоматеријали, под водство на проф. д-р Анета Атанасовска-Стојановска и Виш научен соработник д-р Соња Миндова во организација на МСД - Здружение на специјалисти по болести на устата и пародонтот. Курсот е акредитиран од СКМ со 11 бода. Повеќе детали за симпозиумот и курсот ќе објавиме наскоро на msd.org.mk и на нашата facebook страница Македонско Стоматолошко Друштво / Makedonsko stomatolosko drustvo MSD

31/01/2020

Известување за симпозиум

Известување за симпозиум
Почитувани колеги, Ве известуваме дека на ден 14.3.2020 година во организација на МСД - Здружение на специјалисти по болести на забите и ендодонтот ќе се одржи симпозиум со меѓународно учество, во хотел Континентал во Скопје. Повеќе детали за симпозиумот ќе објавиме наскоро.

31/01/2020

НАСТАНИ 2020

НАСТАНИ 2020
Почитувани колеги, Македонско стоматолошко друштво и здруженијата при МСД во 2020 година ќе продолжат да организираат настани за КСУ од различни области на стоматологијата. Во табелата може да ги погледнете сите настани за годинава. Сите подетали информации ќе ги најдете тековно на: нашата facebook страна: Македонско Стоматолошко Друштво / Makedonsko stomatolosko drustvo MSD нашата web страница msd.org.mk или да не контактирате на нашите меилови contact@msd.org.mk и msdcongress@gmail.com ова се единствените меилови од МСД, каде ќе можете да добиете точни информации за настаните. Со почит, МСД

30/01/2020

СРЕЌНА НОВА 2020 ГОДИНА

СРЕЌНА НОВА 2020 ГОДИНА


30/12/2019

СИМПОЗИУМ

СИМПОЗИУМ
МСД - Здружение на специјалисти по Болести на устата и пародонтот организира Симпозиум со меѓународно учество ,,Пародонтопатија од конзерватива до хирургија" 30.11.2019, Почеток: 10:00 часот хотел Континентал - Скопје * Симпозиумот е акредитиран од стручната комисија на Стоматолошката комора со 12 бода за активно и 8 бода за пасивно учество.

25/11/2019

СИМПОЗИУМ

СИМПОЗИУМ
Почитувани колеги, Ве известуваме дека МСД – Здружение на специјалисти по протетика организира симпозиум со меѓународно учество Дата:23.11.2019 Почеток: 10:30 часот Место: Амфитеатар на Стоматолошки факултет - УКИМ Акредитиран од СКМ: 8 бода Тема: Конвенционална протетика – потреба или избор

07/11/2019

СИМПОЗИУМ

СИМПОЗИУМ
Почитувани колеги, Ве известуваме дека МСД – Здружение на специјалисти по протетика организира симпозиум со меѓународно учество Дата:23.11.2019 Тема: Конвенционална протетика – потреба или избор Програма: КОНВЕНЦИОНАЛНИ ПАРЦИЈАЛНИ СКЕЛЕТИРАНИ ПРОТЕЗИ – ПОТРЕБА ИЛИ ИЗБОР Проф. д-р Љиљана Тихачек Шојиќ КОМПРОМИСНИ РЕШЕНИЈА ВО СЕКОЈДНЕВНАТА СТОМАТОЛОШКА ПРОТЕТИКА Проф. д-р Ивица Станчиќ ЗАДОВОЛСТВОТО КАЈ НОСИТЕЛИ НА ТОТАЛНИ ПРОТЕЗИ, ОЧЕКУВАЊА НАСПРОТИ МОЖНОСТИ Проф. д-р Сања Панчевска, dr. sci., ФУНКЦИЈА, ОКЛУЗИЈА И АРТИКУЛАЦИЈА КАЈ ПАЦИЕНТИ НОСИТЕЛИ НА ТОТАЛНИ ПРОТЕЗИ Д-р Будима Пејковска Шахпаска, dr. sci. Повеќе детали за симпозиумот ќе бјавиме наскоро.

04/11/2019

ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ
Почитувани колеги, Ве известуваме дека Е ПОПОЛНЕТ БРОЈОТ НА симпозиумот во организација на МСД - Здружение на специјалисти по болести на заби и ендодонтот на ден: 9.11.2019 година, со почеток во 10:00 часот во хотел Александар Палас.

04/11/2019

ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ
Почитувани колеги, Ве известуваме дека Е ПОПОЛНЕТ БРОЈОТ НА симпозиумот во организација на МСД - Здружение на општи стоматолози кој ќе се одржи на ден: 2.11.2019година во хотел Queen's - Зебра. Следен настан на кој што може да учествувате е симпозиумот во организација на МСД - Здружение на специјалисти по болести на заби и ендодонтот на ден: 9.11.2019 година, со почеток во 10:00часот во хотел Александар Палас. Регистрација на: msd.org.mk во делот Пријава за настан со КИРИЛИЧНА ПОДДРШКА.

28/10/2019

ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ
ИНФОРМАЦИИ ЗА ДОКТОРИТЕ КОИ УЧЕСТВУВААТ НА НАСТАНИТЕ ОД МСД И ЗДРУЖЕНИЈАТА ПРИ МСД

02/10/2019

СИМПОЗИУМ

СИМПОЗИУМ
МСД - Здружение на специјалисти по болести на заби и ендодонтот организира симпозиум Ден: 9.11.2019 година Почеток: 10:00часот Место: хотел Александар Палас Регистрација на msd.org.mk во делот Пријава за настан со КИРИЛИЧНА ПОДДРШКА. Програма и детали за уплата се наведни на флаерот. Сертификатите ќе бидат доделени по завршување на настанот, а при подигањето секој ќе треба да се потпише во списокот со цело име и презиме. Во случај на доцна уплата доколку има места (последната недела пред настанот), сертификатот ќе биде дополнително испечатен после настанот и ќе треба да се подигне од просториите на МСД секој работен ден од 10 до 12 часот во рок од еден месец.

02/10/2019

Симпозиум

Симпозиум
МСД - Здружение на општи стоматолози организира симпозиум Ден: 2.11.2019година Почеток: 11:15часот Место: хотел Queen's Т. Ц. Зебра Регистрација на msd.org.mk во делот Пријава за настан.

25/09/2019

ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ
Почитувани колеги, Ве известуваме дека е ПОПОЛНЕТ бројот за симпозиумот во организација на МСД - Здружение на специјалисти по детска и превентивна стоматологија.

25/09/2019

ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ
Почитувани колеги, Останаа само уште неколку дена до големиот балкански ортодонтски конгрес во организација на МСД - Здружение на специјалисти по ортодонција. За таа цел Ве известуваме дека има уште слободни места за курсот iTop, детали за истиот може да најдете на веб страницата на БАОС: http://baos2019.org/registration-fees/ Официјална веб страница на itop: https://www.itop-dental.com/en

06/09/2019

Симпозиум

Симпозиум
Симпозиум во организација на МСД-Здружение на специјалисти по детска и превентивна стоматологија. Регистрирајте се во делот пријава за настан

13/08/2019

Вебинар elmex

Вебинар elmex
Придружете ни се на вебинарот "Како да им овозможите на вашите пациенти врвна технологија која делува?“ Вебинарот е акредитиран за стоматолозите од Македонија. четврток, 13.06.2019 13:00 ч.

10/06/2019

НАУЧНА ПРОГРАМА ОД МЕЃУНАРОДЕН КОНГРЕС ОРТОДОНЦИЈА

НАУЧНА ПРОГРАМА ОД МЕЃУНАРОДЕН КОНГРЕС ОРТОДОНЦИЈА
Почитувани колеги, Во тек се регистрациите за меѓународниот 3-ти конгрес на балканската асоцијација на ортодонти и 4-ти на здружението на специјалисти по ортодонција при МСД, кој ќе се одржува од 12 до 15 септември 2019 година.

07/06/2019

СИМПОЗИУМ

СИМПОЗИУМ
Почитувани колеги, Ве известуваме дека на ден 1.6.2019 година ќе се одржи симпозиум во организација на МСД – Здружение на специјалисти по протетика Тема: ИМЕДИЈАТНО, РАНО ИЛИ КОНВЕНЦИОНАЛНО ОПТОВАРУВАЊЕ НА ДЕНТАЛНИТЕ ИМПЛАНТИ Место: Театар Комедија Почеток: 9:15 часот Акредитиран со 8 бода од СКМ Котизација: - до 23.5.2019 1300 денари, за членови на МСД со платено членство за 2019 1000 денари, - од 24.5.2019 1600 денари, за членови на МСД со платено членство за 2019 1300 денари. Задолжителна регистрација пред уплата на следниот линк: http://msd.org.mk/reg_nastan/34 Уплата на ж. с-ка:300000002058473 Комерцијална банка АД Скопје При уплата задолжително да се наведе име, презиме и број на лиценца на докторот.

16/05/2019

ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ
Почитувани колеги, Ве известуваме дека уплатата за КУРСОТ за PRF според методата на Dr Choukroun кој ќе се одржи на 17 мај 2019 година во амфитеатарот на Стоматолошки факултет - Скопје, акредитиран од СКМ со 14 бода за активно учество и 11 бода за пасивно учество е ЗАТВОРЕНА со максимален број на учесници. Почитуваните колеги кои се на листата на чекање ќе ги повикаме за следниот курс кој е планиран да се одржи на есен оваа година. Не заборавајте да се регистрирате за Конференцијата на 18ти мај навистина ќе го заокружите едукативниот циклус за оваа година. Ви благодариме за неверојатниот интерес.

10/05/2019

КУРС орална хирургија

КУРС орална хирургија
Почитувани колеги, Ве известуваме дека КРАЕН РОК ЗА УПЛАТА НА КУРСОТ за употреба на ПРФ според методата на Dr Choukroun е 13 мај 2019 година (понеделник) Курсот ќе се одржи на 17 мај 2019 година во амфитеатарот на Стоматолошки факултет - Скопје. Акредитиран е од Стоматолошка комора на Македонија со 14 бода за активно учество и 11 бода за пасивно учество. Котизација: 4900 денари Сметка: 300000002058764 Комерцијална банка Назнака: Курс ПРФ, име, презиме и број на лиценца на докторот. Пред уплата задолжитела е пријава за учество на: bevrosimovska@gmail.com или во МСД на тел: 070/30-89-89 Бројот на учесници е ограничен!

23/04/2019

МЕЃУНАРОДНА СТРУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА ОРАЛНА ХИРУРГИЈА

МЕЃУНАРОДНА СТРУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА ОРАЛНА ХИРУРГИЈА
Регистрирајте се на http://msd.org.mk/reg_nastan/33 и обезбедете си место на Меѓународната стручна конференција на која на актуелни теми ќе зборуваат реномирани предавачи од земјава и странство. Настанот е акдредитиран од СКМ со 12 бода за пасивно и 16 бода за активно учество. 18 мај 2019 | ФОН Универзитет. Ве очекуваме!

17/04/2019

ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ
Почитувани, Ве известуваме дека е ПОПОЛНЕТ бројот за симпозиумот во организација на МСД - Здружение на специјалисти по болести на заби и ендодонтот, кој ќе се одржи на 20.4.2019 во х. Александар Палас во Скопје.

16/04/2019

МЕЃУНАРОДНА СТРУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА ОРАЛНА ХИРУРГИЈА

МЕЃУНАРОДНА СТРУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА ОРАЛНА ХИРУРГИЈА
Меѓународна стручна конференција МСД - Здружение на специјалисти по орална хирургија 18 мај 2019 година ФОН Универзитет - Скопје Акредитиран од СКМ со 16 бодови за активно учество и 12 бодови за пасивно учество. Котизација до 11 мај 2019 година: 1800 денари За членови на МСД: 1500 денари Котизација од 12 мај 2019 година: 2100 денари За членови на МСД 1800 денари Ж. С-ка: 300000002058764 Комерцијална банка АД Скопје Задолжителна регистрација на: msd.org.mk во делот пријава за настан При уплата задолжително да се наведе име, презиме и бр на лиценца на докторот.

11/04/2019

КУРС орална хирургија

КУРС орална хирургија
Почитувани колеги, МСД - Здружение на специјалисти по орална хирургија организира основен курс за употреба на ПРФ според методата на Dr Choukroun, кој ќе се одржи за прв пат во Македонија. Бројот е строго ограничен, задолжителна е регистрација пред уплата на меил: bevrosimovska@gmail.com или на тел: 070/30-89-89

29/03/2019

КУРС ПАРОДОНТОЛОГИЈА

КУРС ПАРОДОНТОЛОГИЈА
Почитувани колеги, МСД - Здружение на специјалисти по болести на уста и пародонтот организира практичен курс. Поради строго ограничен број на партиципиенти, задолжителна е регистрација пред уплата на телефонскиот број 070/32-33-60.

28/03/2019

СИМПОЗИУМ

СИМПОЗИУМ
Почитувани колеги, МСД - Здружение на специјалисти по болести на заби и ендодонтот организира симпозиум на ден 20.4.2019 год во хотел Александар Палас. ЗАДОЛЖИТЕЛНА РЕГИСТРАЦИЈА СО КИРИЛИЧНА ПОДДРШКА НА MSD.ORG.MK ВО ДЕЛОТ ПРИЈАВА ЗА НАСТАН! УПЛАТАТА ДА СЕ ИЗВРШИ ВО РОК ОД 24 ЧАСА ОД ПРИЈАВАТА. ПОСЛЕДЕН ДЕН ЗА УПЛАТА Е 16.4.2019 ГОДИНА

21/03/2019

Светски ден на орално здравје 20 март 2019

Светски ден на орално здравје 20 март 2019
Светски ден на орално здравје 20 март 2019

19/03/2019

СИМПОЗИУМ

СИМПОЗИУМ
Почитувани колеги, МСД - Здружение на специјалисти по болести на заби и ендодонтот организира симпозиум на ден 20.4.2019 год во хотел Александар Палас. Промотивната најава и предавачите на истиот може да ги погледнете на флаерот. Детали за бодови и износот на котизацијата ќе бидат објавени наскоро.

07/03/2019

ортодонција стручен собир и теоретски курс

ортодонција стручен собир и теоретски курс
Почитувани колеги, Здружението на специјалисти по ортодонција при МСД, како дел од своите редовни активности организира стручен собир “Предизвиците на тимот кој креира насмевка“ и тероретски курс под наслов “Третман на малоклузија Класа III кај деца и возрасни пациенти“ Проф. д-р Назан Кучуккелеш, Универзитет Мармара, Истанбул, Турција Скопје, Хотел Холидеј Ин, 30 Март 2019 година Стручниот собир и теоретскиот курс се акредитирани од СКМ со 4 бода за пасивно и 6 бода за активно учество. Котизацијата за двата настани изнесува 2.500 денари за членови на МСД, и 3.000 денари за оние кои не членуваат. Уплатата се врши на ж-сметка: 300000002059055 – Комерцијална банка АД Скопје, Здружение на специјалисти по ортодонција, Назнака:за стручен собир и теоретски курс 30.03.2019 г. ***При уплатата задолжително внесете Име и Презиме и број на лиценца. Сите информации се достапни и на веб страницата на Здружение на специјалисти по ортодонција www.mos.org.mk

01/02/2019

СРЕЌНА НОВА 2019 ГОДИНА

СРЕЌНА НОВА 2019 ГОДИНА
СРЕЌНА НОВА 2019 ГОДИНА

24/12/2018

СИМПОЗИУМ (МСД - Здружение на специјалисти по болести на уста и пародонтот)

СИМПОЗИУМ (МСД - Здружение на специјалисти по болести на уста и пародонтот)


19/11/2018

ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ
Почитувани, Ве известуваме дека е пополнет бројот на симпозиумот на МСД - Здружение на општи стоматолози кој ќе се одржи на 17.11.2018 година во Реплек.

12/11/2018

ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ
Почитувани, Поради повеќе објективни причини и можноста за уплаќање до последен ден за 8 ми конгрес на МСД со меѓународно учество на стоматолозите и на курсевите кои се одржаа во склоп на конгресот, беше договорено сертификатите за конгресот кои беа уплатени подоцна и сертификатите од сите курсеви да бидат испечатени и поделени по завршување на конгресот, бидејќи е потребно време за нивна подготовка. Ве известуваме дека сите сертификати се испечатени и може да се подигнат во МСД, а од утрешниот ден и во Велидент и Промедика за соодветните курсеви чии соработници ни беа наведените фирми. Ви благодариме на разбирањето и соработката! Со почит, Македонско стоматолошко друштво

08/11/2018

СИМПОЗИУМ

СИМПОЗИУМ
СИМПОЗИУМ МСД - Здружение на специјалисти по протетика Наслов: „Мултидисциплинарен пристап во протетичката рехабилитација“ 10.11.2018 поч: 10 часот Театар Комедија Акредитиран со 8 бода од СКМ Котизација: 1300 денари За членови на МСД: 1000 Уплата на: МСД - Здружение на специјалисти по протетика С-ка: 300000002058473 Комерцијална Банка АД Скопје Назнака: За симпозиум 11/2018 Задолжителна регистрација на msd.org.mk во делот пријава за настан

30/10/2018

СИМПОЗИУМ

СИМПОЗИУМ
Симпозиум МСД - Здружение на општи стоматолози 17.11.2018година, почеток: 9:15 часот Реплек Фарм Конференциска сала 4 кат Козле, Скопје Акредитиран од СКМ со 8 бода Задолжително пријавување на msd.org.mk во делот ПРИЈАВА ЗА НАСТАН

19/10/2018

ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ
Почитувани колеги, Заради ограничен број на места на работилниците ЗАДОЛЖИТЕЛНО е пријавување на нашиот меил contact@msd.org.mk или кај нашите соработници со кои ги организираме курсевите. Плаќањето се одвива по добивање на повратен меил со потврда за пријавата. Во меилот освен име и презиме, пратете ни и Ваш телефонски број за контакт. Доколку има уплати кои не биле претходно пријавени, МСД не превзема одговорност за истите. Ви благодариме на разбирањето и соработката

14/09/2018

НАУЧНА ПРОГРАМА -“Зад здравата насмевка - наука и уметност"

НАУЧНА ПРОГРАМА -“Зад здравата насмевка - наука и уметност
НАУЧНА ПРОГРАМА -“Зад здравата насмевка - наука и уметност"

14/09/2018

ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ
ПОЧИТУВАНИ КОЛЕГИ, ВЕ ПОКАНУВАМЕ НА СВЕЧЕНОТО ОТВОРАЊЕ НА VIII КОНГРЕС СО МЕЃУНАТОДНО УЧЕСТВО ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА МСД ВО ЧЕТВРТОК, 20.9.2018 ГОДИНА СО ПОЧЕТОК ВО 20:00 ЧАСОТ ВО ДИЈАМАНТСКАТА САЛА ВО ХОТЕЛ ИНЕКС ГОРИЦА ВО ОХРИД. ВЕ ОЧЕКУВАМЕ!

13/09/2018

НАУЧНА ПРОГРАМА VIII КОНГРЕС

НАУЧНА ПРОГРАМА VIII КОНГРЕС


12/09/2018

РАБОТИЛНИЦИ

РАБОТИЛНИЦИ
Работилници на VIII конгрес на МСД

12/09/2018

ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ
Почитувани колеги, Поради голем интерес за присуство на VIII конгрес на МСД, уплатата ја продолжуваме до 19.9.2018 година, Уплатата се врши на ж. сметка: 300000001914234 Комерцијална банка, Сумата за котизација останува 3200 денари и 2500 денари за членови на МСД како и 900 денари за студенти, техничари, специјализанти, магистранти и докторанти (со приложен документ за статусот директно при подигање на сертификатот). Во цел на дознака да се наведе име и презиме и број на лиценца.

11/09/2018

Апстракт книга мсд конгрес 2018

Апстракт книга мсд конгрес 2018
Апстракт книга мсд конгрес 2018

10/09/2018

Oбјава на бодови СКМ

Oбјава на бодови СКМ
Конгресот е акредитиран од Комисијата за стручни стоматолошки прашања при СКМ со 18 бода за активно, и 14 бода за пасивно учество

08/09/2018

Работилници на 8ми Конгрес на стоматолозите од Македонија

Работилници на 8ми Конгрес на стоматолозите од Македонија
Пријавување на contact@msd.org.mk, по добивање на повратен меил за регистрација може да се уплаќа. ВАЖНО! Местата за работилниците " Protaper - Техника на машинско проширување на коренски канали" и "Препарација со стапалка - препарација за ламинати и безметални коронки, се веќе пополнети.

01/09/2018

ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ
Почитувани колеги, Ве известуваме дека наскоро ќе ги објавиме котизациите за работилниците, котизациите за конгресот изнесуваат: 2500 за членови и 3200 за оние кои не се членови на МСД и 900 денари за студенти, специјализанти, техничари, магистранти и докторанти. Сите оние кои платиле по 900 денари, освен уплатница ќе треба да понесат и документ за статусот на регистрациониот пулт на конгресот. Сметката за котизациите за конгресот и работлниците е : 300000001914234 Комерцијална банка АД Скопје Последен рок за уплата е 10 септември 2018 година

17/08/2018

КОНГРЕС СО МЕЃУНАРОДНО УЧЕСТВО

КОНГРЕС СО МЕЃУНАРОДНО УЧЕСТВО
Пленарни предвачи кои ќе предаваат на 8ми конгрес со меѓународно учество на стоматолозите, во организација на Македонско стоматолошко друштво од 20 до 23 септември 2018 година.

06/08/2018

ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ
Почитувани колеги, Ве известуваме дека е продолжен рокот за рана котизација на конгресот до 18 јули 2018 година, 1800 денари за ченови на МСД, 2500 за останати учесници.

11/07/2018

ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ
Почитувани колеги, Ве замолуваме при пријава на апстракти да внимавате на ограничувањата на бројот на трудовите, односно една личност може да се појави два пати како автор и четири пати како коавтор. Ви благодариме за соработката.

06/07/2018

ПРОДОЛЖЕН РОК ЗА АПСТРАКТИ

ПРОДОЛЖЕН РОК ЗА АПСТРАКТИ
МСД КОНГРЕС

03/07/2018

МСД Конгрес 20-23.9.2018

МСД Конгрес 20-23.9.2018
МСД Конгрес 20-23.9.2018 Втора објава

12/06/2018

ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ
Почитувани, Ве известуваме дека наскоро ќе ги објавиме деталите за конгресот и ќе ја отвориме регистрацијата и пријавата на апстракти на нашата веб страница msd.org.mk во делот ПРИЈАВА ЗА КОНГРЕС.

30/05/2018

СИМПОЗИУМ

СИМПОЗИУМ
Симпозум МСД - Здружение на специјалисти по орална хирургија 9.6.2018 Скопје

14/05/2018

СИМПОЗИУМ МСД - Здружение на специјалисти по ортодонција

СИМПОЗИУМ МСД - Здружение на специјалисти по ортодонција
Симпозиум МСД - Здружение на специјалисти по ортодонција Краен рок за пријава и уплата е 5.4.2018 година Ве молиме регистрацијата да ја вршите со кирилично писмо на веб страницата www.msd.org.mk во делот пријава за настани, а уплатата да се изврши во рок од 24 часа за да се задржи местото. Со почит, МСД - Здружение на специјалисти по ортодонција

02/04/2018

СИМПОЗИУМ МСД - Здружение на специјалисти по ортодонција

СИМПОЗИУМ МСД - Здружение на специјалисти по ортодонција


26/03/2018

ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ
Почитувани, Би сакале да ги потсетиме сите наши редовни членови кои сеуште не го продолжиле своето членство за 2018 година да го продолжат пред да започнат настаните за континуирана стоматолошка едукација, со што ќе учествуваат со пониска котизација на сите настани. Продолжувајќи го членството во МСД, истовремено го продолжувате и во сите специјалистички здруженија при МСД и во здружението на општи стоматолози при МСД. Доколку сеуште не се наш член, а сте заинтересиран/а да ги уживате привилегиите на нашите членови, аплицирајте на нашата веб страница, каде ќе можете да ги дознаете сите детали за членство. http://msd.org.mk/chlenstvo Со почит, Македонско стоматолошко друштво

22/03/2018

МСД Конгрес 20-23.9.2018

МСД Конгрес 20-23.9.2018
МСД Конгрес 20-23.9.2018 Прва објава

12/03/2018

МСД НАСТАНИ 2018

МСД НАСТАНИ 2018
МСД НАСТАНИ 2018

12/03/2018

СТРУЧЕН СОСТАНОК

СТРУЧЕН СОСТАНОК
СТРУЧЕН СОСТАНОК Акредитиран од СКМ со 8/4 бода Дентални интервенции кај лица со аутистичен спектар на растројства 30.03.2018 година амфитеатар ЈЗУ Универзитетски стоматолошки клинички центар “Св. Пантелејмон”

06/03/2018

Прв педодонтски конгрес: Здрави заби – среќни деца

Прв педодонтски конгрес: Здрави заби – среќни деца
МСД - Здружение на специјалисти по детска и превентивна стоматологија Прв педодонтски конгрес: Здрави заби – среќни деца Уплатите се во тек! http://zsdpsm.mk

06/03/2018

Colgate Webinar (online predavanje)

Colgate Webinar (online predavanje)
Colgate ve kani na nasiot Webinar (online predavanje) na tema: "Kako da go podobrite kvalitetot na zivot na vasite pacienti koi stradaat od dentinska hipersenzitivnost". Predavac ke bide Doc.Dr. Natalia Gateva od Katedrata za detska i preventivna stomatologija pri Stomatoloskiot Fakultet vo Sofija. Webinarot e akreditiran od strana na Stomatoloskata Komora na Makedonija so 4 bodovi. Webinarot e besplaten, a dopolnitelni informacii moze da dobiete na sl. e_mail: marjan_kolevski@colpal.com Besplatna registracija na: https://www.colgatetalks.com/webinar/improve-quality-life-patients-suffer-dentine-hypersensitivity/

22/11/2017

СИМПОЗИУМ

СИМПОЗИУМ
МСД - Здружение на специјалисти по орална хирургија Симпозиум -25.11.2017, почеток:10ч Холидеј Ин, 8 бода Задолжителна регистрација на msd.org.mk во делот ПРИЈАВА ЗА НАСТАН. Краен рок за уплата 21.11.2017година. Комерцијална банка АД Скопје е банка на примач. На уплатницата во цел на дознака да се наведе име и презиме на докторот. Бидејќи е последен симпозиум, рокот за уплата се продолжува.

07/11/2017

СИМПОЗИУМ

СИМПОЗИУМ
МСД - Здружение на специјалисти по болести на заби и ендодонтот Симпозиум -18.11.2017, почеток:10ч Александар Палас 8 бода Задолжителна регистрација на msd.org.mk во делот пријава за настан Краен рок за уплата 10.11.2017година. На уплатницата во цел на дознака да се наведе име и презиме на докторот.

18/10/2017

СИМПОЗИУМ МСД - Здружение на специјалисти по протетика

СИМПОЗИУМ МСД - Здружение на специјалисти по протетика


20/09/2017

СИМПОЗИУМ И КУРС ОРТОДОНЦИЈА

СИМПОЗИУМ И КУРС ОРТОДОНЦИЈА


18/09/2017

НАСТАНИ ЗА КСУ 2017 ГОД. - МСД И ЗДРУЖЕНИЈА ПРИ МСД

НАСТАНИ ЗА КСУ 2017 ГОД. - МСД И ЗДРУЖЕНИЈА ПРИ МСД
НАСТАНИ ЗА КСУ 2017 ГОД. - МСД И ЗДРУЖЕНИЈА ПРИ МСД

17/07/2017

ПИСМО ЗА ПОДДРШКА НА ЗАЛОЖБИТЕ НА ЛЕКАРСКАТА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА

ПИСМО ЗА ПОДДРШКА НА ЗАЛОЖБИТЕ НА ЛЕКАРСКАТА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА
ПИСМО ЗА ПОДДРШКА НА ЗАЛОЖБИТЕ НА ЛЕКАРСКАТА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА ОД СТРАНА НА МСД

05/06/2017

Colgate Talks - Vtor online Kongres od Colgate

Colgate Talks - Vtor online Kongres od Colgate
ВТОР ONLINE КОНГРЕС ОД COLGATE Акредитиран од Стоматолошка комора на Македонија со 4 бода (Акредитацијата важи само со потврда за присуство на најмалку 2 сесии од предавањето) Бесплатно пријавување на www.colgatetalks.com

29/05/2017

ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ
Почитувани колеги, Ве известуваме дека уплатата за симпозиумот на 20.5.20017 е продолжена. Со почит, МСД – Здружение на специјалисти по болести на забите и ендодонтот

15/05/2017

ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ
Почитувани, Ве известуваме дека симпозиумот во организација на МСД - Здружение на специјалисти по протетика Е ПОПОЛНЕТ! Седен настан е на 20.5.2017 МСД - Здружение на специјалисти по болести на забите и ендодонтот.

11/05/2017

СИМПОЗИУМ (МСД - Здружение на специјалисти по болести на забите и ендодонтот)

СИМПОЗИУМ (МСД - Здружение на специјалисти по болести на забите и ендодонтот)
СИМПОЗИУМ МСД - ЗДРУЖЕНИЕ НА СПЕЦИЈАЛИСТИ ПО БОЛЕСТИ НА ЗАБИТЕ И ЕНДОДОНТОТ 20.5.2017 Х. Александар Палас, поч: 10:00 часот. Акредитиран со 8 бода од СКМ. Задолжителна регистрација пред уплата на www.msd.org.mk во делот пријава за настани во кирилична поддршка.

10/05/2017

СИМПОЗИУМ

СИМПОЗИУМ
СИМПОЗИУМ МСД - ЗДРУЖЕНИЕ НА СПЕЦИЈАЛИСТИ ПО ПРОТЕТИКА 13.5.2017, HOLIDAY INN - СКОПЈЕ Акредитиран со 8 бода од СКМ Регистрација на www.msd.org.mk во делот - Пријава за настани. Уплата најдоцна до 9.5.2017година - 1400 ден, за членови на МСД - 1000 денари. Доцна котизација од 10.5.2017 - 2000 денари. Во цел на дознака задолжително да се запише име и презиме на докторот. УПЛАТА НА ЖИРО СМЕТКА: 300000002058473 Комерцијална банка, АД Скопје

02/05/2017

СИМПОЗИУМ

СИМПОЗИУМ
Македонско стоматолошко друштвo ЗДРУЖЕНИЕ НА СПЕЦИЈАЛИСТИ ПО ОРАЛНА ХИРУРГИЈА: VII - Симпозиум со меѓународно учество „ТРЕНДОВИ И ИСКУСТВА ВО ПРЕТПРОТЕТСКАТА ХИРУРГИЈА“ 22.04.2017, Хотел Југо, Гевгелија КОТИЗАЦИЈА: За членови на МСД (платена члeнарина во МСД за 2017 година) и актуелни специјализанти по орална хирургија: - 1.000 денари. За останатите учесници: - 1 300 денари. УПЛАТА НА ЖИРО СМЕТКА: 300000002058764 - Комерцијална банка АД Скопје Назнака: За симпозиум 4/2017 Задолжителна регистрација пред уплата! Напомена: Бројот на местата е ограничен. Краен рок за уплата до 19.04.2017 год.

30/03/2017

ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ
Почитувани, Ве известуваме дека е ПОПОЛНЕТ бројот за Симпозиумот на МСД - Здружение на специјалисти по болести на устата и пародонтот кој ќе се одржи на 25.3.2017 во Амфитеатарот на Стоматолошки факултет - Скопје. Следен настан е Симпозиумот на МСД - Здружение на специјалисти по ортодонција, 1.4.2017 на Саем, за кој регистрацијата е во тек на www.msd.org.mk. Со почит, МСД

22/03/2017

СИМПОЗИУМ (МСД - Здружение на специјалисти по болести на уста и пародонтот)

СИМПОЗИУМ (МСД - Здружение на специјалисти по болести на уста и пародонтот)
СИМПОЗИУМ - МСД - Здружение на специјалисти по болести на уста и пародонтот ”ГАСТРОИНЕСТИНАЛНИ ЗАБОЛУВАЊА И ПРОМЕНИ ВО УСНАТА ПРАЗНИНА” Амфитеатар на Стоматолошки факултет Скопје, 25.3.2017, поч. 10ч. Симпозиумот е акредитиран од СКМ со 8 бода. Котизација за учество на симпозиумот: 1200 денари. Уплата на жиро сметка: МСД - Здружение на специјалисти по болести на устата и пародонтот 300000002058667 - Комерцијална банка АД Скопје. Назнака: За симпозиум 03/2017. ЗАДОЛЖИТЕЛНА РЕГИСТРАЦИЈА НА: msdcongress@gmail.com, ЗАРАДИ СТРОГО ОГРАНИЧЕН БРОЈ НА УПЛАТИ, ПОТРЕБНО Е ДА ДОБИЕТЕ ПОТВРДА ЗА РЕГИСТРАЦИЈА ОД ИСТИОТ МЕИЛ ПРЕД УПЛАТАТА.

20/03/2017

СИМПОЗИУМ

СИМПОЗИУМ


13/03/2017

ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ
Почитувани колеги, Ве известуваме дека курсот TOMAS PIN кој ќе се одржи на 31.3.2017 Е ПОПОЛНЕТ! Поради ограничениот број на учесници е ЗАТВОРЕНА УПЛАТАТА ЗА ИСТИОТ, оние кои ќе уплатат, а претходно не биле пријавени средствата ќе им бидат вратени. Ви благодариме на разбирањето. МСД - Здружение на специјалисти по ортодонција

08/03/2017

СИМПОЗИУМ

СИМПОЗИУМ
Симпозиум - МСД - Здружение на специјалисти по ортодонција, 1.4.2017 Скопски саем - поч: 10:00ч Задолжителна регистрација - кирилична поддршка и уплата најдоцна до 27.3.2017, со цел да се обезбедат сертификати за сите учесници.

07/03/2017

ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ
ПОЧИТУВАНИ КОЛЕГИ, ЗАРАДИ ОГРАНИЧЕН БРОЈ МЕСТА НА КУРСЕВИТЕ, ВЕ МОЛИМЕ ДА НЕ УПЛАЌАТЕ БЕЗ ПРЕТХОДНА РЕГИСТРАЦИЈА. КУРСОТ Tomas Pin КОЈ ЌЕ СЕ ОДРЖИ НА 31.3.2017 Е ПОПОЛНЕТ.

06/03/2017

ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ
ПОЧИТУВАНИ КОЛЕГИ, ЗАРАДИ ОГРАНИЧЕН БРОЈ МЕСТА НА КУРСЕВИТЕ, ВЕ МОЛИМЕ ДА НЕ УПЛАЌАТЕ БЕЗ ПРЕТХОДНА РЕГИСТРАЦИЈА. КУРСОТ Tomas Pin КОЈ ЌЕ СЕ ОДРЖИ НА 31.3.2017 Е ПОПОЛНЕТ.

06/03/2017

Светски ден на орално здравје 20 март 2017

Светски ден на орално здравје 20 март 2017
Светски ден на орално здравје 20 март 2017

28/02/2017

ДЕНТАЛ МИТИНГ 18.3.2017

ДЕНТАЛ  МИТИНГ 18.3.2017
Дентал митинг 18.3.2017, поч: 10:00ч Холидеј Ин Скопје. Задолжителна регистрација и уплата најдоцна до 12.3.2017, со цел да се обезбедат сертификати за сите учесници.

28/02/2017

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ!

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ!
Почитувани колеги, Ве известуваме дека по одлука на Стоматолошката комора на Македонија, за сите настани за КСУ во 2017 година, сите сертификати ќе се издаваат со испечатено име и презиме без исклучок. За таа цел, ќе биде ЗАДОЛЖИТЕЛНА РЕГИСТРАЦИЈАТА на веб страницата www.msd.org.mk во делот пријава за настан (за секој настан ќе има посебна форма за регистрација) и УПЛАТА ВО РОК ОД 24 ЧАСА ОД РЕГИСТРАЦИЈАТА. НА УПЛАТНИЦИТЕ ЗАДОЛЖИТЕЛНО ДА СЕ НАВЕДЕ ИМЕ И ПРЕЗИМЕ НА ДОКТОРОТ. УПЛАТИТЕ ЌЕ СЕ ЗАТВОРАТ 5 ДЕНА ПРЕД НАСТАНОТ, СО ЦЕЛ ДА СЕ ОБЕЗБЕДАТ СЕРТИФИКАТИ ЗА СИТЕ УЧЕСНИЦИ! Ви благодариме на соработката, Со почит, Македонско стоматолошко друштво

17/02/2017

ЧЛЕНСТВО 2017

ЧЛЕНСТВО 2017
ЧЛЕНСТВО 2017

06/02/2017

WOHD 2017

WOHD 2017
КАМПАЊА ЗА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА СВЕТСКИОТ ДЕН НА ОРАЛНО ЗДРАВЈЕ 20 МАРТ 2017

26/01/2017

СИМПОЗИУМ

СИМПОЗИУМ
ПОСЛЕДЕН СИМПОЗИУМ ОД МСД ЗА 2016 ГОДИНА Симпозиум - МСД - Здружение на општи стоматолози 3 декември 2016 Реплек - Скопје Почеток: 10 часот Акредитиран од СКМ со 8 бода Котизација: 1300 за членови на МСД 1000 с-ка: 300000002248205 Комерцијална банка ВАЖНО: РЕГИСТРАЦИЈАТА СЕ ВРШИ СО КИРИЛИЧНА ПОДДРШКА, АПЛИКАЦИЈАТА ВЕДНАШ ПОКАЖУВА ДАЛИ Е УСПЕШНА ПРИЈАВАТА, НЕ ИСПРАЌА ДОПОЛНИТЕЛНИ МЕИЛОВИ. УПЛАТАТА СЕ ВРШИ ВО РОК ОД 24 ЧАСА ПО РЕГИСТРАЦИЈАТА, СО ЦЕЛ ДА СЕ ЗАЧУВА ИСТАТА. СЕРТИФИКАТИ СЕ ПОДИГААТ ИСКЛУЧИВО ЛИЧНО ПО ЗАВРШУВАЊЕ НА НАСТАНОТ СО ПРИЛОЖЕНА УПЛАТНИЦА, СО СЕКОЈА КОПИЈА ТРЕБА ДА СЕ ПРИЛОЖИ И ОРИГИНАЛНАТА УПЛАТНИЦА. ВО СЛУЧАЈ НА ЕЛЕКТРОНСКО ПЛАЌАЊЕ, СЕ ПРИЛОЖУВА ИЗВОД ИЛИ ИСПЕЧАТЕНА УПЛАТНИЦА.

17/11/2016

СИМПОЗИУМ (МСД - Здружение на специјалисти по болести на уста и пародонтот)

СИМПОЗИУМ (МСД - Здружение на специјалисти по болести на уста и пародонтот)
СИМПОЗИУМ - МСД - Здружение на специјалисти по болести на устата и пародонтот Скопски саем - Бизнис сала Почеток: 10 часот Акредитиран од СКМ со 8 бода Котизација: 1200 за членови на МСД 1000 с-ка: 300000002058667 Комерцијална банка ВАЖНО: РЕГИСТРАЦИЈАТА СЕ ВРШИ СО КИРИЛИЧНА ПОДДРШКА, АПЛИКАЦИЈАТА ВЕДНАШ ПОКАЖУВА ДАЛИ Е УСПЕШНА ПРИЈАВАТА, НЕ ИСПРАЌА ДОПОЛНИТЕЛНИ МЕИЛОВИ. УПЛАТАТА СЕ ВРШИ ВО РОК ОД 24 ЧАСА ПО РЕГИСТРАЦИЈАТА, СО ЦЕЛ ДА СЕ ЗАЧУВА ИСТАТА. СЕРТИФИКАТИ СЕ ПОДИГААТ ИСКЛУЧИВО ЛИЧНО ПО ЗАВРШУВАЊЕ НА НАСТАНОТ СО ПРИЛОЖЕНА УПЛАТНИЦА, СО СЕКОЈА КОПИЈА ТРЕБА ДА СЕ ПРИЛОЖИ И ОРИГИНАЛНАТА УПЛАТНИЦА.

02/11/2016

ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ
Почитувани колеги, Страницата на МСД е повторно отворена за регистрација, бидејќи е последен ден сите уплати треба да се извршат денес.

07/10/2016

СИМПОЗИУМ МСД - Здружение на специјалисти по протетика

СИМПОЗИУМ МСД - Здружение на специјалисти по протетика
Симпозиум МСД - Здружение на специјалисти по протетика 8.10.2016 Регистрација се врши во делот ПРИЈАВА ЗА НАСТАН од левата страна на веб страницата. Пријавата се врши со македонска поддршка (кириличен фонт)

03/10/2016

СИМПОЗИУМ МСД - Здружение на специјалисти по протетика

СИМПОЗИУМ МСД - Здружение на специјалисти по протетика
МСД - Здружение на специјалисти по протетика организира СИМПОЗИУМ на 8.10.2016 година. ЗАДОЛЖИТЕЛНА РЕГИСТРАЦИЈА ПРЕД УПЛАТА, сертификатите ќе се подигаат ЛИЧНО. Детали за истиот ќе истакнеме наскоро.

28/09/2016

ИЗВЕСТУВАЊЕ!!!

ИЗВЕСТУВАЊЕ!!!
Почитувани колеги, Ве известуваме дека Е ПОПОЛНЕТ БРОЈОТ за симпозиумот во организација на МСД - Здружение на специјалисти по болести на забите и ендодонтот, кој ќе се одржи на 1.10.2016 година со почеток во 10:00 часот во Хотел Александар Палас - Скопје ВЕ МОЛИМЕ ДА НЕ ВРШИТЕ УПЛАТА НА СМЕТКАТА НА ЗДРУЖЕНИЕТО Однапред благодариме Со почит, МСД - Здружение на специјалисти по болести на забите и ендодонтот

28/09/2016

ПРВ ВИРТУЕЛЕН КОНГРЕС ОД COLGATE

ПРВ ВИРТУЕЛЕН КОНГРЕС ОД COLGATE
ПРВ ВИРТУЕЛЕН КОНГРЕС ОД COLGATE Акредитиран од Стоматолошката Комора на Македонија со 2 бода (доколку ислушате поголем дел од сесиите) Пријавете се на: www.colgatetalks.com

26/09/2016

ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ
Почитувани колеги, Ве известуваме дека Е ПОПОЛНЕТ бројот за пријави за симпозиумот кој ќе се одржи на 1.10.2016 во х. Александар Палас. КОЛЕГИТЕ КОИ СЕ ПРИЈАВИЛЕ ТРЕБА ДА ИЗВРШАТ УПЛАТА ВО НАЈКРАТОК РОК, ЗА ДА ГО ОБЕЗБЕДАТ СЕРТИФИКАТОТ ОД НАСТАНОТ. Благодариме МСД - Здружение на специјалисти по болести на забите и ендодонтот

26/09/2016

ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ
Почитувани колеги, Ве известуваме дека сертификатите на симпозиумите се подигаат ЛИЧНО со приложена уплатница.

23/09/2016

ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ
Почитувани колеги, Ве известуваме дека Е ПОПОЛНЕТ БРОЈОТ за симпозиумот во организација на МСД - Здружение на специјалисти по детска и превентивна стоматологија, кој ќе се одржи на 24.9.2016 година со почеток во 10:30 часот во Хотел Белви - Скопје ВЕ МОЛИМЕ ДА НЕ ВРШИТЕ УПЛАТА НА СМЕТКАТА НА ЗДРУЖЕНИЕТО Однапред благодариме Со почит, МСД - Здружение на специјалисти по детска и превентивна стоматологија

21/09/2016

ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ
Почитувани колеги, Ве известуваме дека Е ПОПОЛНЕТ БРОЈОТ за симпозиумот во организација на МСД - Здружение на специјалисти по детска и превентивна стоматологија, кој ќе се одржи на 24.9.2016 година со почеток во 10:30 часот во Хотел Белви - Скопје Воедно ве известуваме дека следниот настан е во организација на МСД - Здружение на специјалисти по болести на забите и ендодонтот на 1.10.2016 во хотел Александар Палас. Наскоро ќе истакнеме детали за истиот. Благодариме за разбирањето Со почит, МСД

19/09/2016

СИМПОЗИУМ

СИМПОЗИУМ
МСД - Здружение на специјалисти по детска и превентивна стоматологија организира симпозиум на 24.9.2016 година со почеток во 10:30 часот во Хотел Белви - Скопје Симпозиумот е акредитиран со 8 бода од СКМ Пред уплата ЗАДОЛЖИТЕЛНА е регистрација во делот ПРИЈАВА ЗА НАСТАН Апликацијата веднаш ве изестува дали е успешна пријавата, не се испраќаат дополнителни меилови за потврда. Ве молиме да се придржувате кон инструкциите за пријава, со цел да се обезбедат сертификати за сите учесници на настанот. Однапред благодариме Со почит, МСД - Здружение на специјалисти по детска и превентивна стоматологија

25/08/2016

АПСТРАКТ КНИГА ПРОТЕТИКА КОНГРЕС 24-26 ЈУНИ 2016

АПСТРАКТ КНИГА ПРОТЕТИКА КОНГРЕС 24-26 ЈУНИ 2016
АПСТРАКТ КНИГА ПРОТЕТИКА КОНГРЕС 24-26 ЈУНИ 2016

09/07/2016

ПРОГРАМА 1 КОНГРЕС ПРОТЕТИКА

ПРОГРАМА 1 КОНГРЕС ПРОТЕТИКА
Програма за Првиот конгрес во организација на МСД - Здружение на специјалисти по протетика кој ќе се одржи во хотел Метропол - Охрид од 24 до 26 јуни 2016 година.

20/06/2016

ПРОГРАМА ЗА ТЕХНИЧАРИ НА ПРОТЕТСКИ КОНГРЕС

ПРОГРАМА ЗА ТЕХНИЧАРИ НА ПРОТЕТСКИ КОНГРЕС


08/06/2016

КУРСЕВИ ЗА СТОМАТОЛОЗИ

КУРСЕВИ ЗА СТОМАТОЛОЗИ


08/06/2016

ВАЖНО!!!

ВАЖНО!!!
Почитувани колеги, Ве известуваме дека постер презентациите треба да бидат испечатени во формат 700х900, 750х1000 или В1 (800х1000). Истите треба да бидат истакнати (прикачени) најдоцна до 18:00 часот во петок 24.6.2016. Нивната презентација ќе биде во периодот од 13:30 до 14:30 часот во сабота 25.6.2016. Со почит, Организационен одбор МСД - Здружение на специјалисти по протетика

08/06/2016

КОНГРЕС ОРАЛНА ХИРУРГИЈА

КОНГРЕС ОРАЛНА ХИРУРГИЈА
Прв Македонски Конгрес за орална хирургија и имплантологија со меѓународно учество 02-04.06.2016 Х. Холидеј Ин Скопје За регистрација и повеќе информации посетете ја веб страницата: http://www.zsoh.mk

19/04/2016

КОТИЗАЦИИ ЗА КОНГРЕС ПРОТЕТИКА

КОТИЗАЦИИ ЗА КОНГРЕС ПРОТЕТИКА
Почитувани колеги, Ве известуваме дека започнаа уплатите за котизациите за Првиот конгрес во организација на МСД - Здружение на специјалисти по протетика кој ќе се одржи во хотел Метропол - Охрид од 24 до 26 јуни 2016 година. На Конгресот ќе има предавања и работилници за докторите на стоматологија и за забните техничари. Ве очекуваме!

12/04/2016

ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ
Почтувани колеги, Ве известуваме дека е пополнет бројот за учество на Симпозиумот во организација на МСД - Здружение на специјалисти по болести на забите и ендодонтот. х. Александар Палас 9.4.2016 Пријавите за наредните настани се во тек. Благодариме на разбирањето

08/04/2016

СИМПОЗИУМ

СИМПОЗИУМ
Почитувани колеги, МСД - Здружение на специјалисти по болести на забите и ендодонтот организира Симпозиум на ден 9.4.2016 со почеток во 10:00ч, акредитиран од СКМ со 8 бода. хотел Александар Палас - Скопје Котизација: 1300 денари, за членови на МСД 1000 денари. За учество ЗАДОЛЖИТЕЛНО регистрирајте се на www.msd.org.mk во делот ПРИЈАВА ЗА НАСТАН. Во делот ПРИЈАВИ СЕ под флаерот потребно е да ја пополните формата за регистрација, при што ќе добиете потврда дека сте успешно регистрирани и ќе може да уплатите за истиот.

05/04/2016

ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ
Почитувани, Ве известуваме дека по завршувањето на Симпозиумот, сертификатите ќе бидат доделени исклучиво ЛИЧНО со уплатница или со извод од извршена уплата. Доколку истата ви е потребна за административни работи, сертификатот ќе може да се подигне со копија и приложена оригинал уплатница. Ви благодариме на разбирањето.

01/04/2016

ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ
Почтувани колеги, Ве известуваме дека е пополнет бројот за учество на Симпозиумот во организација на МСД - Здружение на специјалисти по болести на устата и пародонтот. Скопски Саем - 02.04.2016 Пријавите за наредните настани се во тек. Благодариме на разбирањето

31/03/2016

Известување

Известување
Почитувани колеги, Ве известуваме дека Конгресот во организација на МСД - Здружение на специјалисти по протетика е акредитиран со 10 бода за пасивно и 15 бода за активно учество. Вашите апстракти може да ги испратите на http://msd.org.mk/reg_kongres/1 Рокот за пријавување на апстракти за Конгресот е продолжен до 1.4.2016 година Во склоп на Конгресот оранизирани се и курсеви кои исто така се акредитирани од СКМ со 10 бода за пасивно учество. Детали за курсевите ќе објавиме дополнително.

25/03/2016

СИМПОЗИУМ (МСД - Здружение на специјалисти по болести на уста и пародонтот)

СИМПОЗИУМ (МСД - Здружение на специјалисти по болести на уста и пародонтот)
СИМПОЗИУМ МСД - Здружение на специјалисти по болести на уста и пародонтот Скопски Саем - 02.04.2016 Почеток: 10ч Котизација за учество: 1300 денари За членови на МСД: 1000 денари ЗАДОЛЖИТЕЛНА РЕГИСТРАЦИЈА ВО ДЕЛОТ „ПРИЈАВА ЗА НАСТАН“ Откако ќе се регистрирате, доколку пишува „УСПЕШНА ПРИЈАВА“ може да уплатите за истиот.

22/03/2016

3 Конгрес на здружение на специјалисти по ортодонција при МСД со меѓународно учество

3 Конгрес на здружение на специјалисти по ортодонција при МСД со меѓународно учество
МСД - Здружение на специјалисти по ортодонција организира Кoнгрес со меѓународно учество од 12 до 15 мај 2016 во хотел Гранит - Охрид. За детали, пријавување и регистрација за конгресот и курсевите, посетете ја веб страницата http://mos.org.mk/

10/03/2016

ПОЗДРАВЕН ГОВОР 1 ПРОТЕТИЧКИ КОНГРЕС

ПОЗДРАВЕН ГОВОР 1 ПРОТЕТИЧКИ КОНГРЕС


09/03/2016

ПРОТЕТИЧКИ КОНГРЕС СО МЕЃУНАРОДНО УЧЕСТВО

ПРОТЕТИЧКИ КОНГРЕС СО МЕЃУНАРОДНО УЧЕСТВО
ИНСТРУКЦИИ ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА АПСТРАКТИ И РЕГИСТРАЦИЈА СЕ ВРШИ ВО ДЕЛОТ ПРИЈАВА ЗА КОНГРЕС

03/03/2016

НАСТАНИ 2016

НАСТАНИ 2016
РАСПОРЕД НА НАСТАНИ 2016

26/02/2016

Годишен состанок МСД - Здружение на спец. по детска и превентивна стоматологија

Годишен состанок МСД - Здружение на спец. по детска и превентивна стоматологија
Почитувани колеги, МСД - Здружение на специјалисти по детска и превентивна стоматологија организира Годишен состанок „СТОМАТОЛОГИЈАТА ВО СЕКОЈДНЕВНАТА ПРАКСА“ на 19.3.2016 со почеток во 10:30ч, акредитиран од СКМ со 4 бода. Годишниот состанок ќе се одржи во Амфитеатарот на Стоматолошки факултет - Скопје Котизација: 800 денари, за членови на МСД 600 денари. За учество ЗАДОЛЖИТЕЛНО регистрирајте се во делот ПРИЈАВА ЗА НАСТАН. Во делот ПРИЈАВИ СЕ под флаерот потребно е да ја пополните формата за регистрација, при што ќе добиете потврда дека сте регистрирани и ќе може да уплатите за истиот. Со почит,

22/02/2016

Годишен состанок

Годишен состанок
Годишен состанок МСД - Здружение на специјалисти по болести на устата и пародонтот, 28.11.2015 поч. 10:00ч. „Нови дијагностички методи во оралната медицина и пародонтологијата“ Амфитеатар на Стоматолошки факултет - Скопје 4 бода СКМ Котизација: 900 денари за членови на МСД: 600 денари Сметка:300000002058667 Комерцијална банка Назнака: Годишен состанок НАПОМЕНА: ЗАДОЛЖИТЕЛНА РЕГИСТРАЦИЈА ПРЕД УПЛАТА ПОРАДИ ОГРАНИЧЕН БРОЈ НА MAIL: msdcongress@gmail.com

12/11/2015

Известување

Известување
Почитувани колеги, Ве известуваме дека рокот за плаќање за Симпозиумот на 31.10.2015 е продолжен, може да се регистрирате и притоа да извршувате уплата.

28/10/2015

СИМПОЗИУМ

СИМПОЗИУМ
МСД - Здружение на општи стоматолози СИМПОЗИУМ со меѓународно учество КЛИНИЧКИ ПРИСТАП ЗА КВАЛИТЕТНА И ЕФИКАСНА СТОМАТОЛОШКА УСЛУГА 7.11.2015 Почеток 10:00 часот Хотел Арка Скопје Бодувано од СКМ со 8бода Котизацијата изнесува 1300,00 ден, а за членови на МСД 1000,00 ден Уплата на: 300000002248205 Комерцијална банка АД – Скопје МСД - Здружение на општи стоматолози со назнака: за симпозиум 11/2015 Да се наведе име и презиме на учесникот Задолжителна регистрација пред уплата на меил: msdcongress@gmail.com.

21/10/2015

Годишен состанок

Годишен состанок
МСД - Здружение на специјалисти по болести на устата и пародонтот, 28.11.2015 „Нови дијагностички методи во оралната медицина и пародонтологијата“ 4 бода СКМ Амфитеатар на Стоматолошки факултет - Скопје Котизација: 900 денари За членови на МСД: 600 денари Сметка:300000002058667 Комерцијална банка Назнака: Годишен состанок НАПОМЕНА: ЗАДОЛЖИТЕЛНА РЕГИСТРАЦИЈА ПРЕД УПЛАТА ПОРАДИ ОГРАНИЧЕН БРОЈ НА MAIL: CONTACT@MSD.ORG.MK

20/10/2015

ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ
ПОЧИТУВАНИ КОЛЕГИ РЕГИСТРАЦИЈА ПРЕД УПЛАТА Е ЗАДОЛЖИТЕЛНА, ЗА УПЛАТА БЕЗ РЕГИСТРАЦИЈА МСД НЕ СНОСИ ОДГОВОРНОСТ. MSDCONGRESS@GMAIL.COM Е МЕИЛОТ ЗА РЕГИСТРАЦИЈА ВО МЕИЛОТ ЗАДОЛЖИТЕЛНО НАВЕДЕТЕ ЗА КОЈ СИМПОЗИУМ СЕ РЕГИСТРИРАТЕ. СО ПОЧИТ

16/10/2015

СИМПОЗИУМ

СИМПОЗИУМ
МСД - Здружение на специјалисти по орална хирургија 31.10.2105, со почеток во 9 часот во BUSHI RESORT & SPA, Скопје Котизација:2000 денари, за членови на МСД 1.500 денари. Сметка: 300000002058764 Комерцијална банка 8 Бода СКМ Напомена: Бројот на учесници е ограничен Краен рок за уплата до 23.10.2015 год.. Уплати на лице место нема да сe примаат.

16/10/2015

ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ
СИТЕ КОЛЕГИ КОИ СЕ РЕГИСТРИРАНИ ЗА СИМПОЗИУМОТ НА 17.10.2015 ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА МСД - ЗДРУЖЕНИЕ НА СПЕЦИЈАЛИСТИ ПО ПРОТЕТИКА, УПЛАТАТА ТРЕБА ДА ЈА ИЗВРШАТ ДЕНЕС, НАЈДОЦНА ДО 15:00 ЧАСОТ. ЗА СИМПОЗИУМОТ ВАЛИДНИ ЌЕ СЕ СМЕТААТ УПЛАТИТЕ НА ОНИЕ КОЛЕГИ КОИ ПРЕТХОДНО СЕ РЕГИСТРИРАЛЕ.

15/10/2015

Известување

Известување
Почитувани, Ве известуваме дека е пополнет бројот за Симпозиумот во организација на МСД - Здружение на специјалисти по протетика кој ќе се одржи на 17.10.2015 во Драмски театар Скопје.

12/10/2015

РЕГИСТРАЦИЈА ЗА НАСТАНИ

РЕГИСТРАЦИЈА ЗА НАСТАНИ
Почитувани колеги, Пред уплата за Симпозиумите треба задолжителна регистрација на: msdcongress@gmail.com Внесете ваше име и презиме, настан за кој сакате да се регистрирате и телефон за контакт. Во случај на прекумерен број уплати, во предвид ќе бидат земени претходно регистрираните уплати. Благодариме на разбирањето.

09/10/2015

СИМПОЗИУМ

СИМПОЗИУМ
МСД - Здружение на специјалисти по стоматолошка протетика СИМПОЗИУМ со меѓународно учество ОРАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЈА - СОВРЕМЕН ПРОТЕТИЧКИ ПРИСТАП 17.10.2015 Почеток 09:30 часот Драмски театар – Скопје Бодувано од СКМ 8 пасивно/ 12 активно Котизацијата изнесува 1400,00 ден, а за членови на МСД 1000,00 ден Уплата на: 300000002058473 Комерцијална банка АД – Скопје МСД - Здружение на специјалисти по стоматолошка протетика со назнака: за симпозиум 10/2015 Да се наведе име и презиме на учесникот. Задолжителна регистрација пред уплата на msdcongress@gmail.com

07/10/2015

Симпозиум

Симпозиум
МСД - Здружение на општи стоматолози СИМПОЗИУМ со меѓународно учество КЛИНИЧКИ ПРИСТАП ЗА КВАЛИТЕТНА И ЕФИКАСНА СТОМАТОЛОШКА УСЛУГА 7.11.2015 Почеток 10:00 часот Хотел Арка Скопје Бодувано од СКМ со 8бода Котизацијата изнесува 1300,00 ден, а за членови на МСД 1000,00 ден Уплата на: 300000002248205 Комерцијална банка АД – Скопје МСД - Здружение на општи стоматолози со назнака: за симпозиум 11/2015 Да се наведе име и презиме на учесникот Задолжителна регистрација пред уплата на меил: msdcongress@gmail.com.

07/10/2015

Известување

Известување
Почитувани колеги, Ве известуваме дека е пополнет бројот на учесници на Симпозиумот во организација на МСД - Здружение на специјалисти по болести на забите и ендодонтот, кој ќе се одржи на 3.10.2015 на Скопски Саем. Ви благодариме на разбирањето.

30/09/2015

Симпозиум

Симпозиум
Почитувани колеги, МСД - Здружение на специјалисти по болести на забите и ендодонтот организира Симпозиум на ден 03.10.2015 на Скопски Саем.

24/09/2015

Симпозиум

Симпозиум
Почитувани колеги, МСД - Здружение на специјалисти по ортодонција организира Симпозиум на ден 03.10.2015 и курс на 04.10.2015 во хотел „Гардениа“ - Велес

21/09/2015

Известување

Известување
Известување

17/09/2015

СИМПОЗИУМ

СИМПОЗИУМ
Почитувани колеги, МСД - Здружение на специјалисти по детска и превентивна стоматологија организира Симпозиум на ден 19.9.2015 со почеток во 10:30 часот во хотел „Арка“ Скопје

02/09/2015

Апстракт книга

Апстракт книга


30/06/2015

СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ

СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ
Почитувани колеги, Свеченото отворање на 7 Конгрес на стоматолозите од Македонија со меѓународно учество ќе биде денес од 19:30 часот.

11/06/2015

Информации за 7 Конгрес на МСД

Информации за 7 Конгрес на МСД
НАУЧНАТА ПРОГРАМА СЕ НАОЃА ВО ДЕЛОТ КОНГРЕС - НАУЧА ПРОГРАМА- ПРЕД СЛИКИТЕ СО РАБОТИЛНИЦИТЕ БУКВИТЕ СЕ ЛИНКУВАНИ. СО КЛИКАЊЕ НА „НАУЧНА ПРОГРАМА“ ОТКАКО ЌЕ ДОБИЕ ЦРВЕНА БОЈА, ЌЕ СЕ ОТВОРИ ВО PDF ФОРМАТ

13/05/2015

Научна програма

Научна програма


13/05/2015

МСД Конгрес - Обраќање

МСД Конгрес - Обраќање
Известување за 7 Конгрес на МСД

10/05/2015

Вест 1

Вест 1
Македонското стоматолошко друштво преку својата програма го промовира оралното здравје, организирајќи разни семинари, симпозиуми и други настани и активно се вклучува во сите останати настани

05/05/2015

Вест 2

Вест 2
Македонското стоматолошко друштво преку својата програма го промовира оралното здравје, организирајќи разни семинари, симпозиуми и други настани и активно се вклучува во сите останати настани

05/05/2015

СИМПОЗИУМ

СИМПОЗИУМ
Почитувани колеги, МСД - Здружение на специјалисти по болести на забите и ендодонтот организира Симпозиум на ден 9.4.2016 со почеток во 10:00ч, акредитиран од СКМ со 8 бода. хотел Александар Палас - Скопје Котизација: 1300 денари, за членови на МСД 1000 денари. За учество ЗАДОЛЖИТЕЛНО регистрирајте се на www.msd.org.mk во делот ПРИЈАВА ЗА НАСТАН. Во делот ПРИЈАВИ СЕ под флаерот потребно е да ја пополните формата за регистрација, при што ќе добиете потврда дека сте успешно регистрирани и ќе може да уплатите за истиот.

22/04/2015