Светски ден на орално здравје 20 март

Светски ден на орално здравје 20 март
Заедно да го прославиме Светскиот ден на оралното здравје 20 март. #SayAhh for #WorldOralHealthDay

20/03/2020

ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ
Почитувани колеги, Врз основа на препораките од Владата и Министерството за здравство во врска со актуелната состојба со вирусот Covid-19, ве информираме дека МСД - Здружение на специјалисти по болести на устата и пародонтот го ОТКАЖУВА курсот кој е закажан за 21.3.2020 година во х. Александар Палас во Скопје. Регистрациите и уплатите се затворени. За понатамошни детали благовремено ќе ве известиме.

13/03/2020

ИЗВЕСТУВАЊЕ!!!

ИЗВЕСТУВАЊЕ!!!
Почитувани колеги, МСД – Здружение на специјалисти по болести на забите и ендодонтот во консултација и со одобрение од Стоматолошка комора на Македонија, донесе одлука симпозиумот кој е најавен за 14.3.2020 (сабота) да НЕ СЕ ОДРЖИ, со оглед на актуелната состојба со вирусот Covid-19 и препораките од Владата и Министерството за здравство. Со оглед на краткото време, донесена е одлука симпозиумот да ОСТАНЕ АКРЕДИТИРАН, при што сертификатите заедно со печатен материјал од предавањата кои беа предвидени да се одржат на симпозиумот ЌЕ ВИ БИДАТ ИСПРАТЕНИ ПО ПОШТА НА АДРЕСАТА НА КОЈА Е ИЗВРШЕНА РЕГИСТРАЦИЈАТА. Воедно ги замолуваме колегите кои УПЛАТИЛЕ, НО НЕ СЕ РЕГИСТРИРАЛЕ ДА ИСПРАТАТ АДРЕСА И КОНТАКТ БРОЈ на нашиот меил: contact@msd.org.mk. НА СИТЕ РЕГИСТРИРАНИ ИМ Е ИСПРАТЕН МЕИЛ, *ДОКОЛКУ НЕ МОЖЕТЕ ДА ГО НАЈДЕТЕ НАШИОТ МЕИЛ, ВЕ ЗАМОЛУВАМЕ ДА ГО ПРОВЕРИТЕ И СПАМ САНДАЧЕТО. Ви благодариме.

13/03/2020

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА НЕОДРЖУВАЊЕ НА ДЕНТАЛ МИТИНГ

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА НЕОДРЖУВАЊЕ НА  ДЕНТАЛ МИТИНГ
Почитувани колеги, Со оглед на актуелната состојба во нашата држава со заболувањето предизвикано од вирусот Covid-19 и препораките од Министерството за здравство и Владата на Република Северна Македонија за неодржување или одложување на јавни собири на отворен/во затворен простор, а секако и како здравствени работници, Ве информираме дека настанот кој е предвиден за 21.03.2020 година, сабота, Дентал митинг, во организација на Македонското стоматолошко друштво нема да се одржи. Сите колеги кои имаат направено уплата и за кои се изготвени сертификати ќе ги добијат по пошта, а предвидените предавања од настанот ќе им бидат пратени во електронска или печатена форма заедно со сертификатот. Наше мислење е дека на овој начин ќе придонесеме во спречувањето на ширењето на заболувањето. Со почит, Македонско стоматолошко друштво Претседател, проф. д-р Мира Јанкуловска 12.03.2020, Скопје

12/03/2020

ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ
Почитувани колеги, Врз основа на препораките од Владата и Министерството за здравство во врска со актуелната состојба со вирусот Covid-19, ве информираме дека МСД - Здружение на специјалисти по ортодонција го ОТКАЖУВА настанот кој е закажан за 4.4.2020година во Берово. Регистрациите и уплатите се затворени. За понатамошни детали благовремено ќе ве известиме.

12/03/2020

ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ
Почитувани колеги, Со оглед на актуелната состојба со вирусот Covid-19 и препораките од Министерството за здравство, во прилог го објавуваме дописот со забелешки кој го добивме од Стоматолошка комора на Македонија. Воедно ве известуваме дека во текот на денот ќе ве информираме за деталите за симпозиумот кој е предвиден да се одржи во сабота на 14.3.2020 година, како и за сите настани кои ќе следуваат потоа.

11/03/2020
  • Соработници